Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikvaker Podium – Menglicht: snoot or smooth

Een presentatie die je tijdens Duikvaker niet wilt missen! Onderwaterfotograaf  Ron Offermans geeft je de ins en outs van ‘menglicht’. 

Een groot deel van onze onderwaterfoto’s komt tot stand met het gebruik van menglicht, zeker groothoekopnamen. Om écht mooie foto’s te maken is het is dan ook onontbeerlijk dat je deze techniek goed onder de knie hebt en dus de intensiteit van het natuurlijke licht en het flitslicht onafhankelijk van elkaar kunt controleren.

Nog een stapje verder is dat je de overgang van het flitslicht in het natuurlijke licht bewust manipuleert. Doe je dat heel abrupt of laat je het heel geleidelijk in elkaar overgaan? Je kunt er ook nog voor kiezen een gedeelte van de foto onbelicht te laten. Ook de richting van waaruit het flitslicht komt, is belangrijk. Welke keuzes je hierin maakt, bepaalt voor een heel groot gedeelte de sfeer. De keuzes zijn zelfs van invloed op de compositie van een foto.

Ron Offermans zal hierop ingaan tijdens zijn presentatie op Duikvaker en meer duidelijkheid geven.

Wanneer?

zaterdag 12:15 uur
zondag 12:15 uur
(tijden onder voorbehoud)

Waar?

Duikvaker Main Stage 2

Ron is professioneel (onderwater)fotograaf en auteur van het Handboek voor digitale onderwaterfotografie, dat in een versie voor beginners en in een versie voor gevorderden beschikbaar is. Hij verzorgt cursussen voor onderwaterfotografen op alle niveaus.

Ron Offermans

Duikvaker 2023

Wanneer:
zaterdag 4 februari van 10 tot 18 uur

zondag 5 februari van 10 tot 17 uur

Waar:
Expo Houten, Meidoornkade 24

Website
:

www.duikvaker.nl

Tickets:
€ 15,00 p.p.. Bestel je tickets in de voorverkoop op www.duikvaker.nl, nu met 20% korting met de DuikeninBeeld-kortingscode: DIB23 (geldig tot en met 3 februari). Je maakt dan ook kans op een SCUBAPRO ademautomaat MK19 EVO Din/G260 ter waarde van 705 euro. Een ademautomaat die staat voor betrouwbaarheid én duikcomfort!
Gratis parkeren

Programma bij DuikeninBeeld

Er staat van alles op het programma bij Duikeninbeeld!

Op zaterdag en zondag kun je aanschuiven bij Thematafels over tal van onderwerpen en met echte specialisten op hun gebied. Schuif aan, praat mee, inspireer en laat je inspireren!

Jij bepaalt welke foto’s in de Dynamische Foto-expo hangen! Stem op je favorieten! Elk uur worden de minst favoriete foto’s gewisseld voor nieuwe.
Heb jij ook een duikfoto voor de expo? Stuur nu in! Na Duikvaker ben je een fotoprint van max. 70*50 cm rijker.

Ook kun je de hele dag door de quiz De Slimste Duiker spelen en maak je kans op een finaleplaats aan het einde van de dag. Mét kans op een Suunto D5 duikcomputer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief