Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Tips & tricks voor het nabewerken van je duikfoto’s | Thematafel Duikvaker 2024

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld.

Leuke foto’s gemaakt tijdens je duiken, maar wil je ze nog net iets beter maken? Onderwaterfotograaf Ron Offermans heeft tips & tricks om je beelden in Photoshop na te bewerken. Schuif aan, praat mee en stel vragen!

Wat is een Thematafel?

De Thematafel is een onderdeel van de stand van DuikeninBeeld op Duikvaker. Er staan er twee en om elk heel en half uur zit er gedurende 45 minuten een specialist op zijn of haar gebied aan de Thematafel – de thema’s zijn gevarieerd! Jij kunt aanschuiven, vragen stellen, meedoen, meepraten, je eigen ervaringen delen of lekker luisteren. Je hoeft je niet aan te melden, schuif lekker aan!

Het origineel
Na correctie zweefvuil en contrast

Herken je het? Zie jij ook zo op tegen het nabewerken van je onderwaterfoto’s? Kost het je te veel tijd of vind je het eigenlijk maar kunstmatig en kitscherig, wat misschien niet past bij natuurfotografie? Dan is het goed om te weten dat je al met snelle subtiele handelingen een foto een stuk mooier maken. Vergeet niet, in feite is het gebruik van flitslicht of filters ook al een manipulatie van een natuurlijke situatie en professionele fotografen doen niet anders.

Het meeste gebruikte programma Photoshop biedt een ongekend aantal mogelijkheden om een foto te bewerken en elk jaar komen er meer bij. De laatste ontwikkelingen zijn AI-functies. Een hele klus om te bepalen welke functie geschikt is voor de bewerking die je voor ogen hebt.

Het origineel
Na contrastcorrectie

Ron Offermans is een professionele fotograaf die naast zijn zakelijke werk ook als onderwaterfotograaf zijn sporen heeft verdiend. Hij werkt al tientallen jaren met Photoshop en kan je dan ook als geen ander vertellen welke functies het meest praktisch zijn.

Aan de Thematafel zal hij er een aantal demonstreren. Vooral functies die van pas komen bij onderwaterfoto’s, zoals contrast- en witbalanscorrecties. Maar ook het verwijderen van zweefvuil komt aan bod, met name enkele manieren om de stofdeeltjes niet één voor één weg te stempelen, maar juist meerdere tegelijk. Voor de liefhebbers zal hij ook een paar AI-functies demonstreren.

Neem zelf een foto mee!

Heb jij een foto waarbij jij je afvraagt of deze nog verbeterd kan worden? Neem hem op een USB-stick mee. Dan kijkt Ron met je mee!

Wanneer?

zaterdag 13:00 uur
zondag 11:00 uur
(tijden onder voorbehoud)

Waar?

Op de stand van DuikeninBeeld in Hal 1

Ron Offermans

Duikvaker 2024

Wanneer:
zaterdag 3 februari van 10 tot 18 uur

zondag 4 februari van 10 tot 17 uur

Waar:
Expo Houten, Meidoornkade 24, Houten

Website
:

www.duikvaker.nl

Tickets:
€ 16,50 p.p.. Bestel je tickets in de voorverkoop op www.duikvaker.nl, nu met 20% korting met de DuikeninBeeld-kortingscode: DIB24 (geldig tot en met 2 februari). Je maakt dan ook kans op een SCUBAPRO Definition Duo 118 duiktas ter waarde van 275 euro.
Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang, maar reserveer in de voorverkoop wél een ticket.
Gratis parkeren.

Bestel nu je kaarten voor Duikvaker en vul onder aan de bestelling de speciale DuikeninBeeld promocode DIB24 in! Je krijgt  20% korting en wie weet, win jij de Scubapro Definition Duo duiktas t.w.v. 275 euro.
De actie loopt tot en met vrijdag 2 februari 2024.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief