Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Maak het onderwaterleven boven water zichtbaar | Thematafel Duikvaker 2024

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld.

Help de onderwaterwereld en zorg dat ook de bovenwaterwereld weet wat er leeft! Hoe je dat doet, vertelt Julia van Beinum van Stichting ANEMOON aan de Thematafel.

Wat is een Thematafel?

De Thematafel is een onderdeel van de stand van DuikeninBeeld op Duikvaker. Er staan er twee en om elk heel en half uur zit er gedurende 45 minuten een specialist op zijn of haar gebied aan de Thematafel – de thema’s zijn gevarieerd! Jij kunt aanschuiven, vragen stellen, meedoen, meepraten, je eigen ervaringen delen of lekker luisteren. Je hoeft je niet aan te melden, schuif lekker aan!

Nee, wees niet bang! Al het onderwaterleven blijft waar het is. Maar hoe leuk is het dat jij met je waarnemingen tijdens de duik de bovenwaterwereld van informatie kunt voorzien, waardoor meer inzicht wordt verkregen in de verspreiding, trends en seizoenspatronen van het onderwaterleven. Uiteindelijk kunnen mede met behulp van jouw waarnemingen en daaruit verkregen kennis de biodiversiteit en de onderwaternatuur beter beschermd worden.

En nee, dat is niet moeilijk, je hoeft geen ingewikkelde opleidingen te volgen, je hoeft alleen maar te duiken en na de duik online aan te geven wat je hebt gezien. Je kunt als MOO-waarnemer al aan de slag op het moment dat je één soort kan herkennen. Daarmee lever jij  als burgerwetenschapper een belangrijke bijdrage. Dit is wat wordt genoemd: Het Duiken Gebruiken ofwel het Monitoringproject Onderwater Oever (MOO).

Hoe het in zijn werk gaat, gaat Julia van Beinum van Stichting ANEMOON aan de Thematafel vertellen. Meteen maak je een ‘virtuele duik’ en geef jij je eerste waarnemingen door. Leerzaam, nuttig, maar vooral ook heel erg leuk! Het geeft je duik een extra dimensie.

Heb je een reden nodig om mee te doen? Klik hier voor 10 redenen om Het Duiken te Gebruiken!

Wanneer?

zaterdag 10:30 uur
zondag 14:30 uur
(tijd onder voorbehoud)

Waar?

Op de stand van DuikeninBeeld in Hal 1

Duikvaker 2024

Wanneer:
zaterdag 3 februari van 10 tot 18 uur

zondag 4 februari van 10 tot 17 uur

Waar:
Expo Houten, Meidoornkade 24, Houten

Website
:

www.duikvaker.nl

Tickets:
€ 16,50 p.p.. Bestel je tickets in de voorverkoop op www.duikvaker.nl, nu met 20% korting met de DuikeninBeeld-kortingscode: DIB24 (geldig tot en met 2 februari). Je maakt dan ook kans op een SCUBAPRO Definition Duo 118 duiktas ter waarde van 275 euro.
Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang, maar reserveer in de voorverkoop wél een ticket.
Gratis parkeren.

Bestel nu je kaarten voor Duikvaker en vul onder aan de bestelling de speciale DuikeninBeeld promocode DIB24 in! Je krijgt  20% korting en wie weet, win jij de Scubapro Definition Duo duiktas t.w.v. 275 euro.
De actie loopt tot en met vrijdag 2 februari 2024.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief