Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken op de filmset – Behind the scenes | Thematafel Duikvaker 2024

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld.

Je zit tv te kijken en denkt: ‘hé, dat is onder water’. De kans is groot dat Sjouke Brunia een rol heeft gespeeld bij de opnamen. Aan de Thematafel vertelt hij er meer over.

Wat is een Thematafel?

De Thematafel is een onderdeel van de stand van DuikeninBeeld op Duikvaker. Er staan er twee en om elk heel en half uur zit er gedurende 45 minuten een specialist op zijn of haar gebied aan de Thematafel – de thema’s zijn gevarieerd! Jij kunt aanschuiven, vragen stellen, meedoen, meepraten, je eigen ervaringen delen of lekker luisteren. Je hoeft je niet aan te melden, schuif lekker aan!

Foutje, bedankt!

In films verandert er een hoop van het eerste scenario tot het resultaat in de bioscoop. Alles om een mooi verhaal en een mooie beleving te maken.

In de scriptfase is het verhaal zonder al te veel moeite aan te passen. Tijdens of na de opnames aanpassen is véél lastiger en duurder. Toch gebeurt het regelmatig.
Opnames gaan mis, het weer zit niet mee, of in de eindmontage (die vaak maanden duurt) blijkt dat dialogen of verhaallijnen of zelfs complete personages beter weggelaten kunnen worden.

Deze keer hebben we het over de hobbelige weg van idee tot eindproduct. Anekdotes over scènes die opnieuw gedraaid moeten worden, over geweldige onderwaterbeelden die simpelweg jouw scherm niet halen. ‘Kill your darlings’ heet dat… De mooiste stukken weglaten voor een betere film.

We hebben weer unieke ‘behind the scenes’ beelden en verhalen van 2 films, een commercial en 3 tv-programma’s/series. En natuurlijk een sneak preview met onderwaterbeelden die je later dit jaar kunt verwachten.

Het draaien van onderwaterbeelden is ook voor de filmwereld een vak apart. Mislukken is geen optie. Voorbereiding is alles. Inmiddels heeft Sjouke met een vast camerateam een hoop ervaring opgebouwd. Van acteurs trainen tot onderwatersets opbouwen. Wat er allemaal bij komt kijken, laat hij aan de Thematafel zien aan de hand van filmbeelden en foto’s.

Kom maar op met je vragen! Sjouke heeft genoeg verhalen te vertellen!

Wanneer?

zondag 11:30 uur
(tijd onder voorbehoud)

Waar?

Op de stand van DuikeninBeeld in Hal 1

1faccade-d7ec-44b2-b838-c2d0d1d1a88d

Duikvaker 2024

Wanneer:
zaterdag 3 februari van 10 tot 18 uur

zondag 4 februari van 10 tot 17 uur

Waar:
Expo Houten, Meidoornkade 24, Houten

Website
:

www.duikvaker.nl

Tickets:
€ 16,50 p.p.. Bestel je tickets in de voorverkoop op www.duikvaker.nl, nu met 20% korting met de DuikeninBeeld-kortingscode: DIB24 (geldig tot en met 2 februari). Je maakt dan ook kans op een SCUBAPRO Definition Duo 118 duiktas ter waarde van 275 euro.
Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang, maar reserveer in de voorverkoop wél een ticket.
Gratis parkeren.

Bestel nu je kaarten voor Duikvaker en vul onder aan de bestelling de speciale DuikeninBeeld promocode DIB24 in! Je krijgt  20% korting en wie weet, win jij de Scubapro Definition Duo duiktas t.w.v. 275 euro.
De actie loopt tot en met vrijdag 2 februari 2024.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief