Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Tips voor een (duik)vakantie met het gezin

Natuurlijk is duiken geweldig! Maar dat geldt ook voor een vakantie met de familie. Gelukkig zijn er bestemmingen waar je duiken en gezin goed kunt combineren.

Wij hebben enkele tips voor je!
En heb je zelf leuke ideeën, laat ze vooral onder aan dit artikel in een reactie achter.

Lanzarote

Op Lanzarote worden zowel kantduiken als bootduiken gemaakt. De vele duikscholen bieden meerdere starttijden van de duiken, waardoor het goed mogelijk is een enkele duik in de ochtend of middag te plannen en de rest van de dag met familie door te brengen.
Op dit Canarische eiland komen veel mensen voor de mooie stranden aan de zuidkant van het eiland, maar ook het Nationale Park (de Vuurbergen), de lavatunnels en de oude hoofdstad zijn een bezoek zeker waard. Dus de familieleden die niet duiken, kunnen hier actief bezig zijn, lekker zonnebaden op een van de stranden of winkelen en culturele uitstapjes maken.

Aruba

Het Caribische eiland Aruba is zeer geschikt voor gezinsvakanties. Er is ontzettend veel te doen, voor elke leeftijd. Voor kleine kinderen zijn de stranden en zwembaden bij de hotels fantastisch, voor tieners is er meer dan genoeg te beleven aan stoere watersporten en activiteiten, winkelen in de meest trendy winkels en uitgaan in een van de vele bars en dancings.
De meeste duikscholen zijn er ook op ingesteld dat programma’s niet dagvullend zijn. Het is dus goed mogelijk om in de ochtend twee duiken te maken en de rest van de dag iets met de familie te ondernemen.

Ibiza

Hoewel je bij Ibiza misschien niet direct aan duiken en snorkelen denkt, is dat hier zeker de moeite waard! De meeste duiken zijn bootduiken, waarbij de variatie in duiken aanzienlijk is. Van wrakduiken tot spelonkduiken, maar ook mooie rifduiken behoren tot de mogelijkheden.
Daarnaast biedt Ibiza voor kleine kinderen mooie stranden en voor de oudere kinderen eindeloze activiteiten, van sportief bezig zijn tot feesten in de bekendste clubs van Europa. Maar vergeet ook het natuurschoon en het het mooie oude Ibiza-stad niet!

Spanje

Het vasteland van Spanje heeft diverse duikgebieden die geschikt zijn voor een familievakantie. De in het zuiden van Spanje gelegen Costa del Sol en het ten oosten van Malaga gelegen gebied bij La Herradura en Almuňécar zijn niet alleen mooie duikgebieden, maar hebben ook mooie stranden en gezellige stadjes en dorpjes, waar niet-duikende familieleden zich prima kunnen vermaken.
Aan de Costa Brava liggen voor de kust van L’Estartit de Medes-eilanden, een bekende duikplaats voor Nederlandse en Belgische duikers. In L’Estartit en omgeving zijn verschillende soorten accommodatie, van campings en eenvoudige appartementen tot luxe hotels.

Kroatië

Net als Spanje kent Kroatië verschillende duikgebieden. Vanaf het eiland Braç kunnen eenvoudige grotduiken gemaakt worden en het eiland zelf is zeer geschikt voor een actieve vakantie met iets oudere kinderen en tieners. Onder andere mountainbiken, rotsklimmen en kitesurfen behoren tot de mogelijkheden.
In het noorden van Kroatië heb je onder andere Istrië en ook het eiland Krk, vooral bekend om de wrakduiken. Krk is ook heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen vanwege de mooie stranden en gezellige boulevard.

Curaçao

Curaçao staat bekend om de vele baaien met mooie stranden. Het is hier dan ook heel goed mogelijk om met een deel van het gezin te duiken, terwijl de anderen zich uitstekend kunnen vermaken op het strand of lekker gaan snorkelen. Verschillende interessante duikplaatsen zijn bereikbaar vanaf de kant – en op veel van de stranden zijn de nodige voorzieningen, zoals restaurants en bars. Zo wordt duiken gezellig een dagje uit met z’n allen!

La Palma

Het meest noordwestelijke eiland van de Canarische eilanden is La Palma. Duiken worden gemaakt in de Atlantische Oceaan, waar het zicht meestal bijzonder goed is.
La Palma is zeer geschikt voor actieve vakanties. Mountainbiken, wandelen, snorkelen, kajakken, paardrijden: er zijn veel activiteiten mogelijk. Maar natuurlijk kun je hier ook genieten van zon, zee en strand. Kleine kinderen zullen zich vermaken op een van de vele strandjes. Iets oudere kinderen kunnen hier geweldig snorkelen en in de rotspoelen zoeken naar krabben en ander onderwaterleven.
De duiken worden voornamelijk vanaf de kant gemaakt en terwijl jij duikt, zullen niet-duikende familieleden zich prima vermaken met zonnebaden, zwemmen of snorkelen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief