Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

André de Zwaan – Zou Big Mama thuis zijn?

Duikreporter André gaat duiken in de Kempervennen. Zou Big Mama er zijn?

In al de jaren dat ik duik heb ik alleen meervallen gezien in de Toolenburgerplas, maar dit zijn niet van die hele grote. En ik had wel gehoord dat er in de kempervennen ook meervallen zitten, die heel groot kunnen worden en eentje die ze big mamma noemen schijnt 2,5 meter te zijn. Ik was zelf nog nooit in de kempervennen geweest om het te controleren. De mogelijkheid kwam nu, via duikbuddygezocht.nl, langs om deze meervallen te zoeken. Een mooi kans om deze dieren een keer te spotten.

Na een lange rit vanuit Harderwijk, kom ik bij de kempervennen aan op de parkeerplaats moeten we eerst onze duikspullen in een kar laden, om daarna naar (ongeveer 10 minuten) naar de plas zelf te lopen. Bij de plas krijgen we een briefing van hoe het daar aan toe gaat en waar de grootste kans is waar de meervallen zitten. Hierna maakt iedereen zich klaar voor de eerste duik.

Eerst gaan we links af daar liggen wat rioolbuizen, een boomstronkenrif en ze hebben hier wat drijvende eilanden neergelegd waar de meerval graag ligt. Maar op deze plekken zit hij niet, als we een stukje naar rechts gaan komen we een ijskar tegen, waar volgens de briefing, de kans bestaat dat er een meerval in zit. Als we dichterbij komen blijkt er inderdaad een meerval in te zitten. Of dit big mama is weet ik niet, maar deze is met een lengte tussen de 1 en 1,5 meter toch vrij groot. Toch wat groter als wat ik ooit in de toolenburgerplas heb gezien.

FAJnu0LWUAAbYiL-110615

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Na een oppervlakte interval maken we nog een tweede duik maar nu blijkt de meerval weg te zijn, heeft waarschijnlijk te veel bezoek gehad. In beide duiken komen we veel baarsjes tegen, en wat snoeken. Andere in onze groep kwamen ook nog karpers tegen.

Na deze duik wordt er nog nagepraat en gaat iedereen naar huis

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief