Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – De verborgen grot van de Put van Ekeren en véél snoeken

Een duik met een missie voor Duikreporter Dirk. Hij gaat op zoek naar de verborgen grot én wil jagende snoeken filmen.

Afgesproken met Werner Moris voor een laatavondduik. Een nachtduik moet op voorhand aangevraagd worden, dus wij zullen er in gaan een uur vóór zonsondergang.

Zoals gebruikelijk ben ik er ruim op voorhand om wat inleidende beelden boven water te maken. Werner is mooi op tijd. Hij had alles al op voorhand in de auto geladen. Of toch niet alles? Hij zal op zijn Frans moeten duiken, want hij is zijn zwembroek vergeten! Hij gaat met een overpak duiken, maar heeft geen extra lood bij. “Dat lossen we wel op in het water als blijkt dat je te weinig bij hebt: ik heb toch altijd twee kg teveel bij om sneller te kunnen reageren met mijn trim als ik iets zie om te filmen.”

Duikplan: op zoek gaan naar de grotere snoeken die zich ’s avonds klaarmaken om te gaan jagen en de verborgen grot gaan zoeken.

We gaan er in bij de westelijke trap en ja, mijn extra lood moet ik afstaan …

Ik zie in de verte al onmiddellijk twee zeelten, maar krijg ze niet goed in beeld. Even later heb ik wel beet: een eerste snoek met formaat.

Dirk-Van-den-Bergh_20200914_snoek-102097

We zien veel snoeken, heel veel én de hele grote. Die neemt me echter mee boven het zwart gat van de Put en duikt naar beneden. Ik moet hem laten gaan. Volgende keer dan maar, want ik zit al veel te diep!

De grot vinden we ook. Het is een open ruimte temidden van de hoge begroeiing. Het geeft echt de illusie van cavediving!

Dirk-Van-den-Bergh_20200914_grot-102097

Door het jagen achter de snoeken en het filmen heb ik weer veel lucht verbruikt … Terug dan maar. We komen alle beelden nog eens tegen en nog meer snoeken.

Dirk-Van-den-Bergh_20200914_snoek-en-buddy-102097

Het plan om langs sas 1 terug te keren (Werner is nog nooit langs daar geweest) moet ik laten varen … lucht! Ik snij de route af en na 57 minuten zijn we er uit, net voor het donker wordt. Duikplan méér dan geslaagd en super genoten! Daar hoort een Duveltje bij. Werner heeft deze keer geen koffiekoeken bij en ik was er zo op verlekkerd!

Het zal nu even gedaan zijn met reportages, niet dat ik niet zal duiken, integendeel: zaterdag start het OBK. Ik heb me ingeschreven bij de juniors videografie. Dat wordt een hele week werken … En waar denk je dat ik mijn opnames zal maken ??? Goed geraden!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief