Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Mijn oude camera verkocht

Datum 23-07-2014
Locatie Zoetersbout

John en John gaan duiken. De ene John met de ‘oude’ fotocamera van de andere John, en de andere John met zijn GoPro. Begrijp jij het nog?

Duik 684
Afgesproken met John om een duik te maken bij Dreischor gemaal, de zicht berichten van de Oosterschelde waren de laatste tijd niet zo denderend dus doen we de Grevelingen aan.

Ik had mijn oude fototoestel met externe flitser te koop gezet en John een clublid had er eventueel wel interesse in maar hij wou hem eerst uitproberen en dat kan natuurlijk.

Ik ben al op tijd Dreischor omdat ik nog even moest vullen na het vullen rijd ik door naar het gemaal ik tuig mijn spullen op en ik spreek een buddypaar aan die daarvoor net hadden gedoken aan het gemaal, ik vraag naar het zicht en ze vertelde me dat het diep triest was, als je wat dieper ging was het bruine bonensoep alleen ondieper was het enigszins doenbaar, ik vertel hun dat we expres naar de Grevelingen zijn gegaan voor het zicht omdat op de Oosterschelde het zicht de laatste tijd dramatisch is.

Daarna vertellen ze dat ze daarvoor op Zoetersbout hebben gedoken en dat daar het zicht redelijk was vooral voorbij het strekdammetje, ik besluit op John te wachten en dan voorstellen om naar Zoetersbout te gaan.

John komt aanrijden en ik leg de situatie uit en hij stemt gelijk in en we rijden naar Zoetersbout, als we aankomen is het lekker rustig er zijn wat Duitsers die willen gaan zwemmen alleen het is laag water en dan is het een drama om er in te komen, de Duitsers druipen af en wij gaan het proberen.

We kleden ons om tuigen de zooi op en ik leg John uit hoe de camera werkt daarna gaan we te water en het is echt een drama om hier met LW te water te gaan je breekt bijna je benen met al die stenen net onder het water oppervlak gelukkig is er een stuk touw aan de railing gebonden waar ik dan ook dankbaar gebruik van maak.

Als we erin liggen en onder gaan is het zicht niet echt super maar als we naar links om het strekdammetje gaan word het alsmaar beter, het is wel een beetje stoffig maar we kunnen makkelijk een meter of 2, 3 uit elkaar liggen zonder dat we elkaar uit het oog verliezen.

Ik ben nog steeds aan het uitzoeken wat de juiste instellingen zijn voor de Gopro samen met de macrolens ik heb dus thuis wat uitgeprobeerd en nu denk ik dat ik de juiste instellingen heb , ik kom wat krabben tegen die altijd leuk zijn om te filmen maar dat heb ik al gedaan dus ben ik op zoek naar andere onderwerpen, het mooie van de macrolens is dat je hem weg kan klappen en gewoon normaal kan filmen, omdat er hier tig kreeften rondlopen lijkt me dat een mooi onderwerp om eens uit te proberen, op dat moment mis ik eigenlijk een schermpje op de Gopro alleen maar om te richten nu doe ik het op goed geluk en kan ik thuis pas zien wat ik gefilmd heb, meestal zit ik wel goed maar soms zit je er net naast en dat is wel jammer.

Ik zie dat hij het naar zijn zin heeft en fotografeert er op los, ik zie wel dat hij beginners fouten maakt zoals van bovenaf fotograferen maar John had aangegeven dat hij gewoon wat fotootjes wil maken tijdens de duik en dat hij helemaal geen dure apparatuur wil aanschaffen en natuurlijk kun je zo ook fotograferen maar zo ben ik ook begonnen dus wie weet.

Heel de duik komen er wel leuke dingen voorbij zoals de hooiwagenkrabben die driftig bezig zijn met voedsel verzamelen en elke keer als je ze wil filmen draaien ze weg van je lens en de tig grondels en anemonen maar ik wil wat anders dus ik zoek alles af of ik niet toevallig een slakjes tegenkom en eindelijk vind ik 1 heel klein plooislakje maar bij het in elkaar zetten van de film is hij verloren gegaan omdat hij net buiten beeld staat, mijn gedachten gaan gelijk naar het beeldschermpje voor op de Gopro, ik ben binnenkort jarig dus wie weet.

Na een tijdje zwemmen we terug naar de instap en hoe dichter we bij de instap komen hoe slechter het word en het er uit komen gaat gelukkig goed maar alleen maar door het touw wat aan de railing hangt.

Terug naar de auto de spullen opruimen en nog wat drinken en even nakletsen over de duik, John was tevreden over de camera en heeft hem gekocht ik hoop dat hij er nog lang plezier van heeft net als ik en wie weet word hij net zo fanatiek als ik.

John bedankt voor de duik.

Ik ben ongeveer 65 minuten onderwater geweest, ik ben rond 20:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 21 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max. 7,1 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief