Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jurjen Balkema – Geweldige nachtduiken aan de Costa Brava

Ondanks dat hij de duikplek kent als zijn broekzak, is nachtduiken hier iedere keer weer een belevenis. Duikreporter Jurjen Balkema laat in zijn video zien waarom.

Begin juni reizen we weer af naar de Costa Brava met als achterliggende wens om de zeepaardjes van Tamariu te gaan zien. Helaas komt het daar door omstandigheden niet van, dus over naar plan B; nachtduiken maken.

Ik heb deze duikstek ondertussen al bijna 50 keer bedoken in de afgelopen jaren, wat vergelijkbaar met mijn duiken bij de Zeelandbrug. Nachtduiken hier blijft een bijzondere ervaring. Ondanks dat we deze stek kennen als onze broekzak, is het oriënteren in het pikkedonker toch iedere keer weer een belevenis. De stek kenmerkt zich door de vele grillige rotspartijen waardoor je makkelijk je oriëntatie kan verliezen.

We maken er uiteindelijk drie deze week. En wat het zo bijzonder maakt is dat je iedere duik weer onverwachtse dingen ontdekt die je niet eerder gezien hebt. Deze keer een bijzondere klomp eieren van twee purperslakken die nog volop bezig zijn om hun eieren af te zetten, een albino zeekomkommer. Heb je wel eens een witte zeekomkommer in levenden lijve gezien? Nou ik tot deze week niet in elk geval. Verder nog kleine murene, Actieve zeesterren, barbeeltjes, schorpioenvissen, drakenkoppen, Octopussen, salamandervis, een Stargazer en als toetje Sepia’s, waarvan die op de laatste duik zeker een kwartier om ons heen bleef hangen.

Het was weer een waanzinnige beleving en kan niet wachten om zo snel mogelijk weer terug te gaan!

Maar eerst gaan we er in Nederland weer een aantal loggen. Tot gauw aan de waterkant!

Sepia-82469

1 reactie

  1. Costa brava is zowel boven als onder water gewoon genieten. Mooie beelden.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief