Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Wouter Hoogerwerf – Vakantieduik in het Springersdiep

Vakantie in eigen land. Dat wordt lekker duiken in Zeeland. Duikreporter Wouter start zijn reisje in het Springersdiep.

Vanwege onze geannuleerde vakantie naar de zon besloten we maar een paar dagen te gaan duiken in Zeeland. Rekening houdend met de geldende maatregelen vonden we een accommodatie om te overnachten en ook bij het kiezen van de duikstekken zullen we rekening houden met de sociale afstand die bewaard dient te worden.

Zondag vroeg rijden we richting de Slikken van Flakkee. Deze stek zou 15 Mei weer geopend zijn en we waren erg benieuwd naar de begroeide palen van de steiger aldaar. Eenmaal aangekomen bij de onverharde weg blijkt de slagboom toch nog dicht te zitten. Werkzaamheden ,balen! De dichtstbijzijnde stek is Preekhil. We gaan even bij het water kijken maar zelfs zonder uitrusting duurt deze wandeling al 10 minuten. Dit gaat hem ook niet worden. Wat hebben we nog meer? Springersdiep is maar 6 minuten rijden. Het water is spiegelglad want de stek ligt in de luwte van de brouwersdam. We plaatsen onze duikvlag en gaan aan de noordkant van de kromme havendam te water.

Wouter_Hoogerwerf_zakpijpen-98893

De zonnestralen die door het wateroppervlakte priemen tekenen een ’s zomers kleedje op de bodem. We blijven ondiep en op de zandbodem komen we kleine oases van leven tegen. De stenen die her en der liggen zijn begroeid met wieren, zakpijpjes en weduwrozen. Ze steken mooi boven de vlakke bodem uit wat perspectief bied om wat overzicht foto’s te maken. Door je te concentreren op een zo’n plekje vol leven lijkt het wel of je steeds iets meer gaat zien. Garnaaltjes zitten half verscholen onder het wier en hier en daar valt ook een Zeeappel op. Er kronkelt een visje tussen de begroeiing vandaan. Of het nu een botervis of een klein puitaaltje is weet ik niet.

Wouter_Hoogerwerf_Puitaal_botervis-98893

Op het zand hollen de krabben voor je uit terwijl ze leuke sporen achterlaten. Ook kruipen er hier en daar zwart gele wormen. Ze hebben wel wat weg van een zager of een pier maar ik heb geen idee welke soort het is. Ik heb er ooit in het Veerse meer ook eentje gezien.

Wouter_Hoogerwerf_worm-98893

Via de dam zwemmen we weer terug naar het strandje waar we te water gingen Marloes gaat alvast het water uit en ik loop nog even naar de binnenkant van de dam . Twee snorkelaars tipten me dat daar ook nog wel eens iets te zien is. Ik heb nog even in de rondte gesnorkeld maar kwam geen bijzondere dingen meer tegen. De snorkelaars bleken Ad Aleman en zijn zoon. Ook geen onbekende hier op Duikeninbeeld. We praatten nog even na in de zon. Een prima begin van ons reisje naar Zeeland.

Wouter_Hoogerwerf_weduwroos-98893

1 reactie

  1. Mooie foto van de zakpijpen, Wouter.
    Het visje is volgens mij een Puitaal.
    De worm is een Veelkleurige zeeduizendpoot.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief