Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Een koude kerstduik

Locatie Haarlemmermeersebosplas

 

Tradities zijn er om ze in ere te houden toch? Wat doe je dan als je vlak voor die traditionele kerstduik ontdekt dat je droogpak lek is?

Bart en ik proberen het er elk jaar in te houden, met kerst een duikje doen, zo ook dit jaar. Voor Bart zou het dit jaar een koude duik worden, aangezien hij er achter is gekomen dat zijn droogpak kapot is. Maar op de valreep kon hij een natpak van Kees lenen en konden we onze traditie toch voortzetten. Helemaal top!!

Dit keer was de duikplaats Haarlemmermeersebosplas. Het omkleden duurde dit keer iets langer dan normaal want met zo n natpak heb je toch wat moed nodig voor je het water instapt. Zeker als je weet dat het water een temperatuur van rond de tien graden heeft.

P1013366

Wat heb ik gelachen voor we erin gingen. Hij ging dan wel in natpak te water, maar hij moest en zou zijn droogpak handschoenen aan. “Als je koude handen hebt is het niks”, was zijn motto en aan gingen ze dus. Vol goede zin en na de eerste plons water in het pak gingen we dan eindelijk kopje onder. Van duikers aan de kant hadden we gehoord dat er weinig te beleven was en er geen vis te zien was. Maar niets was minder waar, we hebben genoten.

 

P1013435_2

Onder het restaurant zagen we al snel een snoek die daar zijn rust zocht en zagen we een baars voorbij zwemmen. Door vanaf daar naar links te gaan om daar het mooie verschil in bodemstructuur te zien met zijn veen/zandheuvels kwamen we nog een verstopte paling en zeelt tegen. Al met al genoeg te beleven dus en met acht graden watertemperatuur was de 45 minuten duiktijd in.

 

 

P1013397

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief