Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Genieten van het kleine spul!

Als er duikpartners gezocht worden voor een nachtduik, is duikreporter Dirk Van den Bergh natuurlijk van de partij. Het wordt een heerlijk rustige duik bij de Bergse Diepsluis.

Mirjam van der Sanden vraagt op de site van Argonauta of er kandidaten zijn voor een nachtduikje bij de Bergse Diepsluis. Count me in!

We zijn uiteindelijk met zijn vijven, onpaar dus … No problem. Bas gaat wel solo. Nicky duikt met Rolf en ik mag met Mirjam onder water. Met haar duiken staat garant voor een rustige, niet te diepe duik en met haar biologie achtergrond weet ze altijd wel iets speciaals te ontdekken. Bovendien filmt ze zelf ook, dus no problem als ik eens ergens blijf hangen.

Ik ben goed op tijd, zodat ik nog bij daglicht kan optuigen. Om 19.30 uur gaan we er in. Het is al stikdonker. Bovendien is het laag water en dan is het opletten bij de instap …

Dirk-Van-den-Bergh_20171019_weduwroos-56958

Duikplan: schuin afzakken naar links, de rand van de oesterbanken volgen en na een half uurtje ondieper terug.

Dirk-Van-den-Bergh_20171019_Japanse-stekelhoorn-en-geknikte-aasgarnaal-56958

We komen geen spectaculaire dingen tegen. Het is vooral genieten van het kleine spul. Mirjam ontdekt een iniminie Japanse stekelhoorn die zelfs te klein is om goed in beeld te nemen. Dan maar een plaatje van een grotere …

Dirk-Van-den-Bergh_20171019_koornaarvis-en-grondel-56958

Als visjes zien we vooral koornaarvissen en grondels. Het vrij zwemmend erwtenkrabje is ook leuk (zie video). Na 35 minuten keren we terug.

In het ondiepe zitten heel veel en grote Groene wierslakken.

Dirk-Van-den-Bergh_20171019_Groene-wierslakken-56958

Na 65 minuten gaan we er uit. We zijn max. 6,7 meter diep geweest. De watertemperatuur van 14° begint zicht te laten gevoelen en het is plas time!

Leuke, ontspannen duik. We blijven niet napraten. We rijden onmiddellijk door naar de club in Breda: daar kunnen we meteen de fles terug vullen en … een biertje drinken! Proost!

Onderstaand video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief