Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joost Boerman – Vliegende schildpad

Het is misschien wel de droom van iedere onderwaterfotograaf: een huisrif waar je zo het water in loopt en waar de mooiste vissen en zeedieren voorkomen. Duikreporter Joost Boerman heeft dit gevonden in Exmouth, aan de westkust van Australië.

Na een maand rond te hebben gereden in Australie heb ik eindeljik een plek gevonden waar je makkelijk van de kant kan gaan snorkelen en gelijk bij het reef bent. Dit plaatsje heet Exmounth en heeft een van grootste riffen van Australië, wel 250 km lang.
Doordat ik eindelijk na tijd sparen een onderwaterhuis kon aan schaffen, zit duiken er voorlopig niet in. Vandaar dat ik alles freedivend moet doen. Ik heb een baantje gevonden op een camping recht tegen over de zee dus ik kan me voorlopig helemaal storten op onderwater fotograferen!
Deze schildpad bleef een half uur bij me rond zwemen net alsof hij het leuk vond om gefotografeerd te worden. De foto is genomen op ongeveer 3 a 4 meter met een sluitertijd van 320 f stop van 10.

Voor iemand die in Australië is en nog niet gehoord heeft van dit rif, het heet Ningaloo Reef. Het ligt in West Australië en is goed voor schildpadden, whale sharks, manta rays, zee koeien en nog veel meer!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief