Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Verslaafd

Het ontbreekt Duikreporter Dirk niet aan zelfkennis. Hij geeft toe, hij is verslaafd aan duiken, zijn camera en het maken van duikvideo’s. Hij maakte dan ook een compilatie van de beelden die hij tijdens zijn vakantie naar Dahab schoot.

Ja, ik ben verslaafd aan duiken én aan de camera én aan videomontages maken (117 in 2019) én aan reportages maken (105 in 2019) én aan mijn foto logboek bijhouden waar al die reportages in komen (momenteel al 660 bladzijden duikverhalen en foto’s!) …

In 2019 maakte ik 136 duiken (totaal nu 662) en telkens ging de camera mee, zo ook bij de 15 duiken die ik in december maakte tijdens mijn zesde duikreis naar Dahab. Het is een gesleur, je duikt niet zo vrij, je verbruikt meer lucht, daarna moet je zien dat de batterijen terug opgeladen zijn en moet je weer plaats maken op de videokaart. Maar … wat een plezier om dan achteraf te kunnen nagenieten, vooral van de compilaties met de beste beelden!

Ik had nog een evaluatie beloofd, maar ik heb er al zoveel over geschreven in de vorige evaluaties, dat ik nu mijn buddy Bart Holvoet, die voor de eerste keer in Dahab was, aan het woord laat:

” Wat een klein chatbericht kan teweegbrengen … Een simpele vraag van Dirk mondde uit in een weekje duiken in Dahab! Zijn video’s had ik al allemaal gezien en de variatie aan leven overtuigde mij om mee te gaan! Van een lijstje van ongeveer 20 soorten die ik wou zien kon ik wel 11 soorten afvinken! Alle duiken waren kantduiken, keurig voorbereid door onze gidsen Annemie en Gunther. Ze waren adembenemend mooi, maar ik onthou vooral de duik met 6 zeepaardjes en de nachtduiken als subliem! De sfeer tussen en na de duiken is helemaal anders dan in Marsa Nakari en het dekor adembenemend mooi: boven water komen na de duik met op de achtergrond die bergen WOW! Maar een weekje vliegt zo voorbij en voor we het weten moeten we terug valiezen pakken! Voldaan kunnen we aan de video’s en foto’s beginnen. Zo beleven we elke dag opnieuw en opnieuw… Bedankt Dirk voor de uitnodiging, Ruud als laatst bijgekomen buddy en natuurlijk onze duikgidsen voor het vele aanwijzen! Dan is het nu Sakara-time, lol !!!

Zo hoor je het ook eens van iemand anders! Wij moeten stoppen met chatten met mekaar, want nu heb ik het ook zitten: de volgende reis is al geboekt bij Wildwater en nee … niet naar Dahab: in juni naar Marsa Nakari met Bart!

Maar … misschien volgt er tussendoor nog een Dahabje …

Wil je mijn oordeel over Dahab nog eens nalezen, ga dan naar mijn reportage van april 2019: https://duikeninbeeld.tv/duikreporter-een-onbekende/

Bekijk de video in HD1080p voor de beste kwaliteit. De namen van wat je ziet heb ik in de commentaar onder de video op YouTube gezet. Er ontbreken er enkele. Laat maar weten indien jij de naam wel kent of indien er ergens iets verkeerd staat. Vond je de video een duimpje waard? Geef dat duimpje dan op YouTube en laat daar eventueel een commentaar achter. Hoe meer duimpjes en hoe meer commentaren, hoe hoger de video in rang opklimt en hoe gemakkelijker anderen de video ontdekken. Ja, zo werkt dat bij YouTube.

De muziek die ik deze keer gebruikte is van een Nederlandse composer, Sander Heerings, die zijn muziek publiceert onder de naam “Wane of Summer”. Ik heb ondertussen goede contacten met hem, dus je zal nog meer van zijn muziek tegenkomen in de toekomst: hij vindt het een eer dat ik zijn muziek gebruik en gaat me nog meer download links bezorgen. Ik zou dat eergevoel eerder omdraaien: ik vind het een eer dat ik zijn muziek mag gebruiken!

10 reacties

 1. Avatar

  Hoi Dirk,
  Erg mooie film! Veel verschillende soorten heb je gezien en de koralen zien er ook mooi uit op de duikplaatsen die je hebt bezocht.
  Ik ben benieuwd met welke camera en/of lamp je deze beelden hebt gemaakt.

  REAGEREN
 2. Avatar

  Bedankt Cindy. De meeste beelden, zeker de close-ups, zijn gemaakt met de Olympus Tough TG6 met daarop het weefine 3000 ringlicht. Supplementair nog twee Sealife lampen Sea Dragon 2 x 1200 lumen. Sommige beelden zijn gemaakt met de GoPro Hero Silver 4, maar dan wel met een INON semi fisheye lens (met deze lens vermindert de focusafstand van de GoPro van 30cm naar 6cm tot oneindig. Die gebruik ik als het snel moet gaan omdat de GoPro geen tijd nodig heeft om scherp te stellen.

  REAGEREN
 3. Avatar

  Bedankt voor je uitgebreide toelichting!

  REAGEREN
 4. Avatar

  Nog vergeten bij te zeggen dat alle beelden nabewerkt zijn met Adobe Premiere Elements.

  REAGEREN
 5. Avatar

  Lees je bericht nu pas :). Dat programma ken ik niet. Gebruik je dit voor kleurcorrecties?

  REAGEREN
 6. Avatar

  Jazeker Cindy, niet alleen voor kleurcorrecties, maar ook voor scherpte, infaden, stabilisatie enz … Heel gebruiksvriendelijk.

  REAGEREN
 7. Avatar

  Misschien toch eens naar kijken dan. Gebruik je dit programma dan in combinatie met Premiere Pro?

  REAGEREN
 8. Avatar

  Nee, geen Pro: daar moet je maandelijks voor betalen en de meeste van de extra functies zou ik toch niet gebruiken omdat ik geen Pro ben! Adobe Premiere Elements is éénmalig aankoop en that’s it! (eventueel later upgrades, maar daar kies je zelf voor). Je kan een proefversie voor een maand downloaden.

  REAGEREN
 9. Avatar

  Ik vind Premiere Elements ook super fijn werken. Ik ben nog niet tegen beperkingen aangelopen. Er zijn ook combinatie aanbiedingen met Photoshop Elements te verkrijgen. Daar heeft Rene dan misschien weer iets aan 😉

  REAGEREN
 10. Avatar

  Wouter, die combinatie heb ik. Nadat ik mijn film afgewerkt heb exporteer ik een gekozen frame (50 foto’s per seconde!) naar Photoshop elements en bewerk die foto daar dan nog verder. Niet te vergelijken natuurlijk met de foto’s van de pro’s, maar toch veel beter dan de meeste foto’s die ik zie passeren! De geëxporteerde foto is qualitatief goed genoeg om naar mijn fotologboek te exporteren of in de reportages te plaatsen (zie voorbeelden in mijn reportages).

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief