Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Op duikvakantie naar Egypte

Egypte is zonder twijfel een van de meest iconische en historisch belangrijke landen ter wereld. Egypte – geboorteplaats van de beschaving, thuisbasis van de uitgestrekte metropool Cairo, piramides, talloze archeologische vindplaatsen en de rivier de Nijl – is altijd een trekpleister voor toeristen geweest. Maar er is een andere belangrijke reden om Egypte te bezoeken: het duiken!

Waarom duiken in Egypte?

De kust aan de Rode Zee, die zich uitstrekt van het schiereiland de Sinaï tot aan de Soedanese grens, is een ideale bestemming voor een prachtige duikvakantie. In wezen is het een deel van de Great Rift Valley die is overstroomd, waardoor het duiken in Egypte hier gekenmerkt wordt door steile wanden, helder water en lange stukken koraal.

De Rode Zee is een van de meest diverse ecosystemen ter wereld en herbergt meer dan 1.200 vissoorten, waaronder 44 haaisoorten. Ongeveer 20% van al deze soorten is notabene enkel in de Rode Zee te vinden. Duikers kunnen hier zwemmen met felgekleurde vissen zoals de engelvis, vlindervis en clownsvis. Ook is hier de snelste vis ter wereld, de zeilvis, te vinden, die snelheden van wel 110 km/u kan behalen.

“Egypte heeft duikplaatsen voor duikers van elk niveau, van beginners tot ervaren wrakduikers.”

De Rode Zee is ook de thuisbasis van een enorm koraalrif, dat zich uitstrekt over bijna 2.000 kilometer langs de kust. Delen van dit rif zijn naar schatting 7000 jaar oud. Daarmee zijn ze ouder dan de piramides en de meeste andere oude gebouwen van Egypte. Een groot deel van het koraalrif wordt beschermd in het Ras Mohammed National Park. In het steeds veranderende landschap van de Rode Zee worden voortdurend nieuwe eilanden gevormd. Vulkaanuitbarstingen onder de zeebodem, vooral in de Zubair Archipel, betekenen dat er voortdurend nieuwe landmassa’s worden gevormd.

Egypte heeft duikplaatsen voor duikers van elk niveau, van beginners tot ervaren wrakduikers. Vooral deze laatste groep komt aan zijn trekken tijdens een duikvakantie in Egypte, aangezien er een overvloed is aan wrakken van wereldklasse, zoals de Salem Express, Rosalie Moller en de beroemde SS Thistlegorm. Deze laatste was een Brits stoomschip dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitse bommenwerpers tot zinken werd gebracht.

Visum aanvragen voor een duikvakantie in Egypte

Voor een duikvakantie naar Egypte heb je een visum nodig. Er bestaan verschillende varianten van het visum Egypte, namelijk de single-entry en multiple-entry variant. Beide varianten hebben een geldigheidsduur van 90 dagen. Reizigers mogen echter per individuele reis maar 30 dagen in het land verblijven. Met een single-entry visum Egypte mag het land eenmalig betreden worden gedurende de geldigheidsperiode, met de multiple-entry variant is dit meerdere keren.
Je hoeft nog niet precies te weten wanneer je in Egypte zult arriveren, zolang je duikvakantie maar binnen de 90 dagen geldigheid van het visum Egypte valt. Wel moet je voor het aanvragen van het visum al minimaal één overnachting geboekt hebben, aangezien je die gegevens in moet vullen in het online aanvraagformulier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief