Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Terug naar de kust

Even was Duikreporter Leendert Smit afgeleid door het winterweer en schaatsplezier. Maar na een weekje is het toch tijd om terug naar de kust te gaan, er moet weer gedoken worden.

Na een weekje winter en schaatsplezier is het weer totaal omgeslagen. Ik rijd richting Grevelingen en de buitentemperatuur is 13 graden. Dat is best warm voor de derde week van februari. Helaas wordt de zon getemperd door overwaaiend Saharazand maar het mag de pret niet drukken.

Het is voorjaarsvakantie dus ik verwacht wel wat drukte op de parking van de Nieuwe Kerkweg maar ik zie alleen de auto staan van buddy Evert-jan. Des te beter natuurlijk want drukte betekent altijd verminderd zicht. We krijgen nog gezelschap van 2 vriendelijke dames maar daar blijft het dan ook bij.

We gaan vandaag vooral voor de brede ringsprietslak en misschien kunnen we nog een Rosse sterslak spotten. Ik ben als eerste klaar en loop richting steiger. Volgens de dames ziet het er goed uit (ze waren al even gaan kijken) maar dat is rond de steiger en je weet nooit wat het wordt als je wat dieper gaat.

Ik zet mijn kompas op de rode ton maar als snel zit ik op een moddervlakte. Ik zit ook nog eens op 14 meter. Dat heb ik niet eens in de gaten want het is nog behoorlijk licht. Ik verleg de koers naar het oosten en ga iets ondieper. Nu zwem ik tegen een begroeide helling aan en al snel zie ik de eerste ringspriet.

20210222_032P2225314-106802

Ze zijn niet zo groot als laatst bij de Bergse diepsluis maar mooi zijn ze wel. Ik scharrel wat langs de helling en kom er zeker 10 tegen. Niet allemaal in fotogenieke positie natuurlijk. De Rosse sterslakken lijken verdwenen of ik zit niet op de goede plek. Mijn vingers beginnen behoorlijk af te koelen en ik check de watertemperatuur: 3 graden, tja echt warm is het nog niet. Maar vanaf nu kan het eigenlijk alleen maar beter worden. Op de terugweg kom ik de dames tegen die op weg zijn naar diepere wateren.

20210222_046P2225334-106802

20210222_048P2225336-106802

Na een bezoekje aan één van de Dahlia’s wordt het tijd richting steiger te gaan. Daar is Evert-Jan bezig dus ik doe gezellig mee tot de vingers echt gevoelloos worden en het tijd is om er uit te gaan. Na een gezellige nazit rijden we tevreden naar huis.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief