Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eric Zetz – 4 mei, de dag waarop we herdenken

Zaterdag 4 mei. De dag waarop we herdenken dat we in vrijheid leven en dat veel Nederlanders, maar ook geallieerden daarvoor hebben gestreden. Duikreporter Eric Zetz geniet ervan om in vrijheid te kunnen duiken.

Zaterdag 04 mei. De dag waarop we herinneren dat we in vrijheid leven en dat veel Nederlanders, maar ook geallieerden daarvoor hebben gestreden.
Vandaag lekker vroeg opgestaan om van deze vrijheid onderwater optimaal te kunnen genieten. De Bergse Diepsluis stond op de agenda.
Veel gelezen over slecht zicht maar ook dat er sepia en pijlinktvissen zouden zitten. Nou gaat het mij niet speciaal om die twee soorten. Pik ik ze mee dan is het leuk meegenomen maar vind ik ze niet, en die kans is groot want ik weet totaal niet waar de tentjes staan, dan is er geen man over boord.

Sinds lange tijd weer wat oude bekende gezien en even gezellig staan praten. Omdat ik absoluut niet wil meeliften op de sepia kennis van deze duikers, ik zou ze toch maar in de weg liggen met mijn filmlampen, ben ik lekker mijn eigen plan gaan trekken.
Het zicht was goed. Ik zwom zo op kompas naar het platform en heb daar mijn rondje gemaakt daarna oostelijk uitgezwommen. Kwam wel wat sepia tentjes tegen maar deze waren geheel verlaten. Geen enkel ei te vinden. In het kader van ” ik wil mijn camera met iedere duik beter leren kennen” lekker aan het stoeien geweest met belichting. Heerlijk 66 minuten gedoken met goed zicht en vol voldoening weer richting huis. Mijn beslissing heb ik al genomen . Morgen op bevrijdingsdag nogmaals lekker vroeg opstaan en nog een keer een lekker duikje maken aan de Bergse Diepsluis Oesterdam. Misschien heb ik dan meer geluk om de sepia te vinden.

Heerlijk om in vrijheid te kunnen duiken.

P1270314-SCL-81109

P1270366-SL-81109

P1270402-SL-81109

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief