Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Maar twee duiken

Een dag met slechts twee duiken is een bijzonderheid aan boord van de Murex Explorer. Maar deze middag staan er geen duiken op de planning: Duikreporter Sandra Boerlage moet met de voetjes van de vloer en naar de markt.


Datum: 2 december 2018
Duiklocatie: Murex Explorer, Indonesië

duikreport-call-to-action-350x85

Na een korte nacht slaap, doordat ik in mijn foto’s verdiept was begon de duikdag.
Ditmaal stonden er 2 duiken op de planning. Ja ik hoor jullie al denken 2 maar!!! Voor een echte duik fanaat als ik, inderdaad een zeldzaamheid op vakantie.

Menigeen vraagt aan mij weleens als ik terugkom van vakantie: “ En hoe was het land? Heb je veel gezien?” Mijn antwoord hierop is eigenlijk altijd het zelfde: “ Het is prachtig onder water zoveel variatie in leven. Van het land zelf heb ik niks meegekregen.” Nou daar ging vandaag verandering in komen aangezien er een site seeing trip op het programma stond, waarbij we met de hele groep het land op gingen terwijl het schip werd bevoorraad met water en de nodige etenswaren. Maar voor het zo ver was, eerst 2 duiken in de ochtend.

En wat voor een duiken echte top duiken, zodra we ons hoofd onder deden zagen we haaien, liet een schildpad zich zien, pigmee zeepaardje speelde voor model en waren er vele soorten slakken. Ik heb echt genoten super genoten!!!

En toen was na de lunch de tijd aangebroken dat we aan land gingen. Een belevenis op zich kan ik je vertellen. In plaatselijke gehuurde bus, gingen we met Iksan als tourgids naar verschillende bijzonderheden.

Hij heeft ons laten zien waar de nootmuskaat groeit en dit hebben we mogen proeven. Ook hebben we de vrucht waarvan cacao gemaakt word geproefd, kan je vertellen een reep chocolade is vele malen lekkerder.

We kregen een prachtige show van een lokale dans, waarbij we daarna zelf ook uitgenodigd werden. Met 2 linker voeten begaf ik me dus ook binnen de kortste keren op de dansvloer met wat pogingen om in de maat te blijven.  Bezoek aan de plaatselijke markt kon ook niet ontbreken, waar we van alles te proeven kregen van hete peper tot de locale mango. Ik kies zeker voor het laatste!

Met ieder een stuk kokosnoot in ons mond stapten we de bus weer in voor de laatste bezienswaardigheid: wilde apen. Gewapend met een tros bananen werden ze gelokt en  konden we ze goed bewonderen.
Genoeg meegemaakt op deze niet duikmiddag, iets wat zeker de moeite waard was.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief