Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ab van Lenten – Even de winter ontduiken

Locatie Curacao

 

Wanneer in Nederland de temperatuur omlaag duikt, is het voor ons tijd de (duik)koffers te pakken om ons tegoed te doen aan een stralend zonnetje dat onze huid weer doet ontdooien. ….

Februari 2013 was het weer zover. Na wat speurwerk in de maanden daarvoor was onze keus gevallen op Curacao, All West Apartments, gelegen op bijna het uiterste stukje Westpunt.

Geen All-Inclusive resort, maar de gedegen eenvoud van thuis, echter met een op de 1e etage gelegen balkon met westelijk uitzicht over de Caribische Zee. Op de begane grond een afgesloten ruimte met een 24/7 perslucht voorraad, spoelbakken, droogrekken,

en niet te vergeten de deur richting DE trap welke je leidt naar het huisrif. Dat hebben we thuis niet…..

Verder hadden we ook nog eens de beschikking over een pick-up truck waarmee we het hele eiland hebben verkend op zoek naar andere duikstekken.

Ik moet zeggen, dit concept is ons redelijk goed bevallen. ‘s-Ochtends vroeg heerlijk genietend van een bakkie (zelf) vers gezette koffie op je eigen balkon, met de wetenschap dat je binnen 15 minuten in volle bepakking aan de waterkant staat voor weer een heerlijke duik.

DIB-20140001

Zonder eigen vervoer is het moeilijk het eiland te verkennen, maar All West Apartments heeft eigen pickup trucks die je bij je verblijf kunt huren, hup je duikspullen achterin en weg ben je.

Willemstad is via twee wegen te bereiken, via de noordkant en via de zuidkant. De noordkant van het eiland is heel woest en is niet geschikt om te duiken.

 

DIB-20140002

Shete Boka is een mooie plek om de woeste golven tegen de kust te zien uiteenspatten. Langs de zuidkant kom je diverse leuke strandjes tegen zoals de Grote en Kleine Knip, waar de lokale bevolking zijn vertier zoekt. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

 

 

DIB-20140005

Van de duikstekken die we bezocht hebben sprongen Playa PortoMari en Playa Kalki (Alice in Wonderland) toch wel met kop en schouders boven de rest uit, beiden vanwege de schoonheid van het rif en de faciliteiten boven water, zoals het strand, duikshop en eetgelegenheid.

Playa Lagun viel ons wat tegen vanwege de sterke stroming, zeker 200 meter uitzwemmen en het ontbreken van een rif. In de ondiepe baai kwamen we nog wel het (ons) “enige” zeepaardje van Curacao tegen dat ons constant de rug toe keerde.

 

 

DIB-20140003

Waar je zeker ook een dagje voor uit zou moeten trekken is Willemstad. Heerlijk aan de Handelskade een biertje nuttigen, de Pontjesbrug, wat lokale snacks eten en het centrum verkennen.

Kortom, een verblijf om met genoegen naar terug te kijken en te denken.

 

DIB-20140004

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief