Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Lanzarote Part 6

Een nachtduik met een octopus, zeehazen en een zeepaardje: die willen we allemaal wel in ons logboek schrijven! Duikreporter Dirk Van den Bergh laat ons in zijn video meegenieten van deze bijzondere duik.

Voor de nachtduik komen ze ons niet afhalen bij het hotel. Het is 15 minuutjes wandelen naar het duikcentrum en dat is zeker geen straf met dit weertje! In de haven gaan we eerst iets eten en het is wachten tot de zon ondergaat. De afspraak met de gids is om 20.00 uur. Marina en An houden zich aan hun rustdag, dus we zijn met drie: Pierre, Steven en ik. Vanavond hebben we een andere gids. Hadden we die maar heel de week gehad!

Bijzonder aan deze nachtduik: het is volle maan. De instap is vlak bij het duikcentrum. We gaan er in langs een boothelling. Gelukkig zijn er touwen gespannen, want het is er heel glad.

Al onmiddellijk zie ik een dier dat ik nog nooit tegengekomen ben: een zee haas. Dit is een zeer grote slak, zo genoemd omdat de tentakels wat weg hebben van de oren van een haas. Ze zitten er in verschillende kleuren.

Dirk-Van-den-Bergh_20171004_zeehaas-56802

Er zitten veel zeekomkommers en diadeemzee-egels. We zien een eerste octopus en komen er daarna nog veel tegen. Pierre maakt een mooie foto.

Dirk-Van-den-Bergh_20171004_octopus-56802

De gids had ons een zeepaardje beloofd en ja hoor! Hij vindt er ééntje (zie video).

Er zitten ook prachtige zeesterren.

Dirk-Van-den-Bergh_20171004_zeester-56802

De meeste vissen liggen inactief op de bodem. Pierre filmt een mooie rode heremietkreeft die bedekt is met anemonen. Hij maakt ook een foto van een ander huisjesdier. Waarschijnlijk ook een hermietkreeftje.

Dirk-Van-den-Bergh_20171004_heremieetkreeft-56802

De sepia’s maken het geheel compleet en Pierre maakt nog een mooie foto van een naaktslakje. Het doet me een beetje aan een keizerskroon en mantel denken!

Dirk-Van-den-Bergh_20171004_naaktslak-56802

Ik heb deze keer een 18 liter fles genomen om maximaal te kunnen genieten van de nachtduik (en de anderen ook dus …). Na 80 minuten zit ik op 50 bar en doe teken aan de gids. We gaan aan de oppervlakte kijken waar we ons bevinden … Oeps … de gids heeft zich van richting vergist en we zitten nog midden in de haven! Het is nog een heel eind zwemmen naar de instapplaats en dus gaan we terug onder. Na 11 minuten goed doorzwemmen zijn we er … Ik heb nog 25 bar over …

Dit was wel één van de mooiste nachtduiken die ik ooit maakte! Onderweg naar het hotel stoppen we nog bij een coktailbar op de promenade om nog wat na te genieten. Op naar de volgende!

Onderstaande video zeker op HD1080p zetten voor het mooiste resultaat!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief