Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dennis Rabeling – Een maand droog

Het is voor hem bijna onvoorstelbaar, maar Duikreporter Dennis staat al een maand droog. Een mooi moment om terug te kijken op de laatste duiken die hij in Lanzarote heeft gemaakt.

Alweer een maand geleden was de laatste duik die we hebben gemaakt sinds we op 14-03-2020 onze deuren moesten sluiten. Zoals elk ander bedrijf in Spanje, en natuurlijk met ons kont in huis moeten blijven zitten. Daar droog je wel van uit! Meer tijd voor digitale bezigheden zoals een Duikreport! Een mooi moment om terug te kijken op de laatste duik(en) die we hebben gemaakt.

Elke duik is weer anders, altijd is er weer wat nieuws te vinden qua leven. Of is het geen leven dan een nieuwe ervaring rijker met bepaalde situaties.

P3120038-97604

Op de Canarische eilanden hebben ze een website net als Stichting Anemoon waar je je waarnemingen kan registreren. Het heet RedProMar, het is vanuit de regering. Als je iets qua soort niet weet kun je het of opzoeken in hun systeem of als je een foto hebt gemaakt is het mogelijk dat je het upload en een bioloog gaat proberen de soort te identificeren.

Zelf ben ik erg fanatiek geworden op de website met vele soorten die ik heb geüpload.
Ook het duiken word er leuker op, want je gaat met een andere blik de wereld om je heen bekijken. Je probeert te identificeren wat je ziet, als je iets niet herkent, maak je er een foto van en later probeer je het op te zoeken of doe je de foto inzenden.

Je kunt ook waarnemingen van andere zien bijvoorbeeld Walvishaaien zijn al meerdere malen gespot bij de Canarische eilanden! De waarneming is op te zoeken met foto, datum van de waarneming en locatie. Op de website had ik bijvoorbeeld ook soorten gevonden die ik niet wist dat deze te vinden waren op de Canarische eilanden. Zoals de Frogfish/Voelsprietvis of de Mantisshrimp/Bidsprinkhaankreeft.

De laatste duiken die gemaakt zijn had ik een paar waarnemingen die ik of al eerder had gezien maar nog geen foto van heb kunnen maken of iets totaal nieuws. Bij het begin van een van deze duiken bij ons huisrif kwamen we de gewone octopus (octopus vulgaris) tegen met wel een hele bijzonder houding. Waarschijnlijk om zich zelf groot te maken en om ons af te schrikken, erg bijzonder!

Een duik locatie heeft zeegras wat op de Canarische eilanden niet op vele locaties te vinden is. Verschillende dieren leven graag in deze grasvelden zelfs zeeschildpadden!
Een soort waar ik al heel lang naar op zoek was een Neritina Slak soort genaamd smaragdia viridis. Elke keer probeer ik te zoeken naar deze slakken soort en deze keer was het raak, eindelijk!

P3050008-97604

P3130076-97604

Aan het einde van de duik zijn er vaak rotsen op geringe dieptes waar je tussen kleine spleten vele vreemde soorten kunt vinden. Een van de soorten die we hebben gevonden was de schildvis soort Lepadogaster candolii. Deze vis soort heeft een zuignap op zijn buik waarmee die zich vast kan houden op rotsen, hoe bijzonder is dat!

Zo zie je maar, ik woon en duik al 3 jaar op Lanzarote en toch vind je telkens iets nieuw!

Hopelijk na deze vreemde situatie zoeken we samen naar soorten op Lanzarote?

Veel sterkte in deze moeilijke tijden en groetjes uit het warme Lanzarote!

P3070001-97604

Los Arcos (1)-97604

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief