Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Curaçao - algemeen / Duikreporter

Cindy Weterings – Heerlijke dag bij Tugboat Beach

Is het wrak van de Tugboat bij Curaçao de ophef over deze duikplaats waard? Duikreporter Cindy Weterings maakt een duik op de bekendste duik- en snorkellocatie van Curaçao.

Tijdens onze vakantie mocht een duik bij de veel genoemde Tugboat niet ontbreken. Samen met René en de kids rijd ik naar de duikstek. Hier hebben we afgesproken met Christy. Zij woont op Curaçao en heeft aangeboden ons de mooiste plekken van deze duikstek te laten zien. Zij vertelde dat de afgelopen weken er vaak een frogfish te zien is. Dit werd voor mij de uitdaging van deze duik, de frogfish vinden, fingers crossed hiervoor!

De kids waren al snel het water in en snorkelen samen naar de Tugboat. Door de ondiepe ligging en omdat hij dichtbij het strand ligt is deze voor snorkelaars makkelijk bereikbaar. Het zicht is goed en het water lekker warm, je houdt het snorkelen lang vol hier.
Wil je niet snorkelen of duiken, geen probleem. Er zijn ligbedjes op het strand en bij de strandbar in de schaduw.

Samen met Christy ga ik op weg naar de Tugboat. Hoewel deze mooi begroeid is en er veel vis zwemt vind ik alleen de boot de ‘ophef’ over de duikstek niet waard. We zoeken, zoeken en zoeken naar de Frogfish maar deze blijkt vandaag niet thuis, jammer voor mij. We duiken door naar het rif achter de Tugboat en dit is echt prachtig. Een wand met heel veel koraal en vis, geweldig duiken hier! Op de terugweg gaan we nog even langs de pier en zwemmen we tussen de mooi begroeide pilaren door.

De combinatie van de boot, het rif er achter en de pilaren van de pier maken het tot een mooie en afwisselende duikstek. Hier kun je meerdere duiken maken en telkens weer wat nieuws zien.

Uiteindelijk raakt ook onze lucht een keer op en keren we terug naar het strandje. Bij het relaxte strandbarretje doen we een drankje en maken we de afspraak hier nog een keer te duiken…en de frogfish dan vooraf te vragen wel thuis te zijn.

2 reacties

 1. Hoi cindy leuk hoor mooi filmpje
  Wij pas terug van Curaçao
  Als je nog een mooie duik wil
  Bij de super producer
  Of boca sami

  REAGEREN
 2. Hoi Mario,
  Bedankt:) Hopelijk hebben jullie ook een mooie vakantie gehad.
  Wij zaten dit jaar in de buurt van Boca Sami. Die exacte duikstek hebben we nog niet gehad. De Superior Producer staat nog op ons wenslijstje voor volgend jaar…we gaan nog een keer terug naar Curaçao 🙂

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief