Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film / Reizen

Red Sea Photo Experience van start

De eerste duiken zijn gemaakt en we hebben met elkaar de eerste workshops doorgenomen. De pret van ongestoord duiken en fotograferen is losgebarsten!

Deze editie van de Photo Experience vindt -zoals de naam al doet vermoeden- plaats in de Rode Zee. We zijn te gast bij Nemo Dive Club & Hotel in het Egyptische Safaga. Een prima locatie voor een evenement als dit. Op onze boot krijgen we alle ruimte om in ons eigen tempo te duiken en zo veel te fotograferen als we willen. De gids gaat mee om ons te wijzen op de soms lastig te vinden onderwaterwezens, maar als wij geen zin hebben om hem te volgen en juist onze eigen duik te willen maken, dan is dat ook prima.

De duikstekken worden in goed overleg afgestemd en gepland – niet zonder succes. Tijdens de eerste dag weten we al een bijzonder fotomodel te spotten, de Red Sea Walkman. Het gaat wat ver om bij modellen als deze vis te zeggen dat ze gewillig poseren. Als de Walkmans ergens goed in zijn, dan is dat in wegdraaien van de camera. Maar het geduld van de fotograaf wordt beloond met een euforisch moment en een fraaie foto.

Jeroen Zetz

Jeroen Zetz

 

Leerdoelen
Ondanks het wisselende kennis- en ervaringsniveau van de deelnemers, zijn we het bij aanvang van deze Photo Experience over een onderwerp direct eens. Vanaf nu gaan we allemaal alleen nog maar in de manuele stand fotograferen. Niet dat dit verplicht is, maar deze groep bestaat uit fotografen die het maximale uit de camera en zichzelf willen halen. De gestelde leerdoelen verschillen per fotograaf, van meer licht en kleur op de foto’s krijgen tot geïnspireerd en uitgedaagd worden tot het maken van andere composities.

Nini De Ryck

Ik geloof dat we zeker over aangename omstandigheden kunnen spreken als we het hebben over het “theorielokaal” voor de workshops. Na het duiken schuiven we bij het zwembad onder het genot van een cocktail of een frisdrank achter de laptop om vervolgens met elkaar in één van de fotografie-onderwerpen te duiken en vooral ook veel van elkaar te leren. Na de eerste duiken wordt bij het nabespreken van de geschoten foto’s al snel duidelijk dat er direct vorderingen zijn gemaakt. De kop is er af… op naar de volgende uitdaging, het optimaal vastleggen van dat éne persoonlijk hele bijzondere moment.

Foto’s: Openingsfoto – Ellis Vegt,  Red Sea walkman – Jeroen Zetz, close-up slanke koraalklimmer – Nini Rijck

Deze blog én de Red Sea Photo Experience 2015 zijn tot stand gekomen met dank aan:

 

Links:

http://www.nemodive.com/
http://www.diveandtravel.nl/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief