Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Erwin Gerritsen – Oesters komen klaar!

Ook oesters vermenigvuldigen zich. En hoe speciaal is het om dat tijdens je duik mee te maken? Duikreporter Erwin filmde het.

Regelmatig hoor ik van mensen de vraag: is er wat te zien in onder water in Nederland? Ik denk dat alle duikers die vraag wel eens gehoord hebben. Dan vertel ik wat voor mooie natuur ik tijdens het duiken in Nederland gezien heb. Ik duik nu al 27 jaar, maar afgelopen vrijdag heb ik iets gezien wat ik nog nooit eerder heb gezien in Nederland. Ik ging met Ben Linders duiken bij Den Osse Kerkweg.

We doken langs de oude dijkmuur op een diepte van 11 meter. Het zicht was prima. Op een gegeven moment spraken we af om terug te gaan. We stegen op naar 8 m en kwamen terecht in een ondoorzichtige smurrie. We dachten: “wat is dit?”. Het zicht was nog maar maximaal 1 m. We keken nog eens goed rond en wat bleek? De oesters gingen open en stootten een wolkje uit. De oesters “kwamen klaar”. Ze waren bezig zich voort te planten, dus we doken tussen de sperma en eicellen. Iets wat wij nog nooit eerder in Nederland hadden gezien. We waren na afloop dan ook enthousiast over de duik. Door puur toeval waren we op het juiste moment op de juiste plek. Keep on diving! Je kunt altijd nog iets nieuws beleven.

2 reacties

  1. Wat een bijzondere ervaring. Jammer dat ik niet mee kon duiken.

    REAGEREN
  2. Bijzonder om mee te maken! En ook nog te filmen.
    Dank voor het delen, Erwin!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief