Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Goed zicht aan de Kerkweg

Locatie  Kerkweg, Grevelingen

«De kentering komt verkeerd uit, we gaan dan maar voor de verandering naar de Kerkweg. Ik hoorde laatste tijd verhalen over het goede zicht, dus ga ik maar weer eens groothoek met model oefenen.»

Ik heb Lia opgehaald en we rijden gezamenlijk naar de Kerkweg als we daar aankomen zijn we de eerste, we gaan nog even over de duik kijken om te zien hoe het onderwater eruit ziet. Als we boven op de dijk staan zien we flink wat golven en het water ziet er qua zicht niet zo goed uit, gelukkig heb ik de Gopro ook bij om macro beelden te filmen.

We lopen de trap af naar het steigertje en als we in het water kijken blijkt het dus toch goed zicht te zijn ik kan de bodem van de Grevelingen goed zien, we gaan dus maar voor groothoek.

Als we weer terug komen bij de auto en de spullen willen optuigen komt ook Linda en daarna René er ook nog aan rijden en na een reuze gezellig gesprek gaan we toch maar te water.

We lopen naar de steiger en gaan te water en het zicht is erg goed, we zwemmen richting de reefballs want ik wil de dahlia die op de reefball zit fotograferen liefst met Lia als model op de achtergrond.

14-_A207545

We zwemmen over de reefballs maar ik kan de reefball met de dahlia niet vinden we komen op een gegeven moment weer uit richting de kant dus draai ik om om weer terug te zwemmen.

Eindelijk vind ik de reefball met de dahlia, deze reefball is makkelijk te herkennen het is waar de ketting van de boei aan vast zit.

Na wat foto’s en posities te hebben uitgeprobeerd blijkt het toch een stuk moeilijker dan ik dacht, de dahlia zit tegen de zijkant en het is best wel moeilijk om de dahlia en Lia goed op een foto te krijgen na de flitsers in diverse posities te hebben gezet lukt het me toch om beide redelijk goed te belichten.

 

Daarna gaan we over bodem waar al die platen liggen op zoek naar de dahlia die daar ergens moet staan, helaas krijgen we deze niet gevonden en gaan dus richting de kant.

Als we weer bij de kant zijn gaan we naar links om gewoon lekker te neuzen naar al het moois wat de Kerkweg onderwater te bieden heeft, we komen een kreeft tegen die bezig is om zijn oude pantser af te doen en dat is een moeilijk proces, ik wilde het filmen met de Gopro maar ik had geen videolamp bij dus kijk ik nog even naar de kreeft die een moeilijke tijd heeft maar daarna weer een stukje kan groeien als hij zijn oude pantser heeft afgelegd.

07-_A207480

We zwemmen langs de rand en het is schitterend de zon komt er af en toe door en de licht inval in het water is gewoon schitterend het word dan weer tijd om wat uit te proberen.

Ik zie 2 anjelieren en ik wil het doorzichtige wateroppervlak met de zonnestralen er in, ik kan je zeggen dat het niet eenvoudig is maar na wat dingen te hebben geprobeerd lukt het toch aardig wat wel een probleem is dat op het ene moment schijnt de zon en dan is hij weer weg, erg moeilijk om te doen maar als het lukt is het schitterend

02-_A207455

We zijn al meer dan een uur onderweg tot we 2 duikers tegenkomen en inderdaad het zijn René en Linda, René zet ik op de foto maar Linda laat ik met rust die is zo druk bezig met het filmen met krabben dat ik haar absoluut niet wil storen.

We gaan verder en we vinden de 2e dahlia het is een schitterend exemplaar maar helaas op een verkeerde plek voor mij als fotograaf dan na een paar foto’s houd ik het voor gezien maar in mijn gedachte zat deze dahlia toch veel hoger op deze wand en voordat deze gedachte wegebt zien we de 2e dahlia staan.

Deze dahlia staat er iets beter voor maar nog niet makkelijk voor een foto met model maar we gaan het wel proberen, na wat foto’s ben ik redelijk tevreden.

We komen weer uit bij de steiger en hier kan ik altijd los gaan met fotograferen en dan vooral met een model, de lichtinvallen de steiger zelf ik vind het fantastisch.

Ik wil Lia zo op de foto dat ik de onderkant van de steiger fotografeer zodat het zonlicht tussen de planken door het water in schijnt ik ben zo druk bezig dat ik op een geven moment op mijn fles op de bodem lig in eerste instantie dacht ik dat dat wel makkelijk was om te fotograferen maar helaas de bellen die uit mijn automaat komen komen ook langs mijn fototoestel waardoor de foto’s er niet uitzien dus volgende keer maar niet meer doen.

08-_A207506

Na mijn op mijn rug actie om een betere foto te scoren blijk ik nog een oester te hebben gevangen hij zit om de kleine d-ring van een van mijn pockets maar het blijkt dat de oester mij heeft gevangen want zijn 2 schelpdelen zit om de kleine d-ring geklemd ik heb hem los gemaakt en voorzichtig terug op de bodem gelegd.

We zijn weer 110 minuten onderwater geweest dus tijd om er uit te gaan als we bij de auto aankomen zij René en Linda er ook al uit, we ruimen de zooi op en kleden ons om René en Linda gaan nog een duik in de Oosterschelde maken wij gaan op ons gemak nog een bakkie koffie drinken met een lekker koek erbij en kleppen nog wat na over de duik.

Lia bedankt voor de duik en de gezellige nazit, René en Linda bedankt voor de gezellige ochtend en natuurlijk duikcentrum de Grevelingen bedankt voor het lenen van het lood.

 

Duik 706, Maandag 20-10-2014, De kerkweg Grevelingen, Nederland.

Ik ben ongeveer 110 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 15 graden, het zicht was goed tot heel goed, ik ben max 8,9 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief