Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – De plannen worden gewijzigd

Na de eerste duik van de dag worden de plannen bijgesteld. Erg…? Nee, voor Duikreporter Dirk en zijn buddy’s is er nog genoeg te ontdekken.

Na onze early morning dive zouden we een tweede duik gaan maken op de LW kentering bij St Annaland, maar die plannen worden gewijzigd: Pierre had tijdens de eerste duik last van een “geploft oor” en gaat het bij één duik houden om het niet te verergeren. Daarom beslissen Marina, Bram en ik de tweede duik ook hier te maken, zodat we ons niet verder moeten verplaatsen.

Zou de Bergse Diepsluis ons nogmaals kunnen bekoren nadat we tijdens de eerste duik een sepia én een zeepaardje zagen? (zie vorige reportage). Ja hoor!

Om 10.30 uur liggen we terug in het water. Het is ondertussen al wat drukker geworden. Die gaan natuurlijk allemaal op zoek naar de zeepaardjes, dus wij trekken de andere kant op. Eerst wel even bij het platform gaan kijken of de steenbolken er ondertussen zijn … nee dus …

De huisjes van deze twee heremietkreeften zijn begroeid met ruwe zeerasp.

heremietkreeften compilatie-110355

Ze profiteren allebei van mekaar: de heremietkreeft zorgt door de beweging en afval voor voedsel voor de zeerasp en wordt op haar beurt beschermd door de netelcellen van de zeerasp. De witte zijn de mannelijke exemplaren, de roze de vrouwelijke. Meer info vind je hier: https://www.anemoon.org/flora-en-fauna/soorteninformatie/soorten/id/41/ruwe-zeerasp

Deze grondel bewaakt plichtsbewust het nest. Dat is de taak van de mannetjes!

002 grondel in oester-110355

Een prachtige slibanemoon.

006 slibanemoon-110355

Op de stokken die ik tegen kom hangen geen eieren van sepia’s meer, maar ze zijn wel prachtig begroeid! Er valt van alles op te ontdekken.

stokken compilatie-110355

Op de terugweg zijn het vooral de glinsterende ansjovissen en een school zeebaarzen die me bezig houden.

012 zeebaarzen 2-110355

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Ik heb nog voldoende lucht over en ga nog een keer kijken bij het platform of de steenbolken er zijn, maar weer niets. Deze omweg brengt me nog wel tot bij een mooie jonge zeedonderpad (zie titelbeeld video)! Na 84 minuten ga ik er uit, deze keer niet omdat mijn lucht op is, maar ik moet dringend plassen … Ik heb er helemaal geen spijt van dat de oorspronkelijke plannen gewijzigd werden, want dit was toch weer een prachtige duik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief