Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Veel stroming en veel stof

Deze keer duikt duikreporter John Landa niet op zijn favoriete duikplaats, maar een keer ergens anders. Bij Stavenisse Steiger blijkt het flink te stromen waardoor er soms maar weinig gelegenheid is om rustig een foto te maken.

Duik 863
Vandaag gaan we eens een ander duikstek aandoen, namelijk Stavenisse steiger.
Ik kom aan op de parkeerplaats op Stavenisse en ik ga eerst even kijken op de steiger hoe het zicht van het water is, ik kan tot op de bodem kijken dat belooft veel goeds tijdens de duik. Omkleden, optuigen de camera pakken en te water langs de boothelling. We duiken onder en het zicht waarvan we dachten dat het fantastisch was valt mega tegen het lijkt wel winter onderwater, het sneeuwt!

1-lumishootP5290006-50971

We gaan naar rechts en het is een stoffige bende maar dan ook alles is onder gesneeuwd onder het stof. Lia wijst me iets aan maar het is zo klein dat ik niet kan zien wat het is ik maak er een foto van zodat ik kan inzoomen en kijken wat het is, het is een heel klein zakpijpje niks bijzonders dus. We gaan verder en ik begon me al een beetje zorgen te maken want ik heb nog nooit een duik gemaakt op Stavenisse waar ik geen galathea kreeft heb gezien, na een tijdje komt er dan toch eentje in beeld maar het blijven erg schuwe beestjes er is geen foto van te maken.

05-P5290012-50971

We gaan weer verder en hoe verder we gaan hoe meer stroming maar het is nog steeds goed te doen, we komen nog wat sepia tentjes tegen maar er is geen enkele sepia activiteit te bekennen we gaan maar verder de stroming begint nu best wel aan te trekken en ik ben wel in voor een stromings duikje maar dan wil ik het liefst niet mijn camera meenemen ik ben veel te bang dat er wat mee gebeurt. Na een tijdje besluiten we om te draaien en we gaan in een raket vaart terug naar de instap.

06-P5290008-50971

Onderweg zie ik nog een viltkokeranemoon op de bodem staan vlug een paar foto’s en weer verder en zo gaat het op de terugweg elke keer, ik zie een platvisje vlug een foto en weer verder. We komen nog een compas kwal tegen dan is het met stroming en slecht zicht altijd uitkijken geblazen, van een steek van een compas kwal ga je niet dood maar het is wel irritant.

07-P5290002-50971

We komen in de buurt van de instap maar het gaat allemaal zo snel dat we er voorbij zijn gegaan we liggen voor de steiger en we moeten best wel even aanpoten om weer bij de boothelling uit te komen. Wat ook niet meehelpt het vele bessewier aan de kant, als je het bessen wier aanraakt is het een grote stofbende en het houd je nog aardig tegen ook. We zijn bij de instap aangekomen en gaan er uit het was geen super duikje qua leven maar hij was toch leuk. Lia bedankt voor de duik en de gezellige ochtend.

04-P5290021-50971

Ik ben ongeveer 46 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 18 graden, het zicht was matig, ik ben max. 9,8 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief