Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Dagje Grevelingen

Duikreporter Leendert Smit is toe aan iets anders. Na veel Oosterscheldeduiken neemt hij weer eens een kijkje in het Grevelingenmeer.

Ik heb een beetje genoeg van de Bergse diepsluis (BDS). Na een aantal duiken met vaak slecht zicht en nog minder resultaat wordt het tijd voor verandering. Een dagje Grevelingen dus. Het eerste doel is Dreischor Frans Kok rif. Er staan 2 auto’s dus dat is wel even wat anders dan bij de BDS. Het is fantastisch weer en vrijwel windstil dus gewoon ideaal. Tot mijn verrassing komt Evert-Jan aangereden in zijn campertje. Leuk, heb ik toch nog wat gezelschap. Evert-Jan gaat voor macro, ik voor de groothoek. Tja, het zicht is niet zoals een aantal maanden geleden toen je de reefballen vanaf de steiger kon zien liggen, maar het is te doen. Ik ga op zoek naar het prieel en alle objecten die daar in de buurt staan of liggen. helaas valt het allemaal wat tegen. Het prieel zou natuurlijk prachtig begroeid moeten zijn met anemonen en zakpijpen maar Het blijkt heel saai bruin wier te zijn. Het frame is iets beter maar houdt ook niet over. De restanten van het kasje lijken nog wat verder in de modder gezakt. Er staan wel een paar mooie witte anjelieren op. Ik zwem weer terug via de reefballen. In vrijwel elke bal zitten één of twee kreeften. Ik doe een poging ze zo mooi mogelijk in beeld te brengen maar het blijven schuwe beesten.

20210615_047P6156253-108889

Je moet er net eentje treffen die wat brutaler is dus ik ga ze bijna allemaal af tot ik beet heb. Helaas raakt de fles nu leeg dus het is tijd om terug te gaan.

20210615_033P6156238-108889

Evert-Jan komt vlak achter mij het water uit. Hij is een paar enorme joekels van bruine plooislakken tegengekomen. Hij gaat weer op huis aan, ik rijd richting den Osse. Bij de Nieuwe Kerkweg is het best druk nu dus ik ga naar het wat lastig bereikbare Den Osse haven. Dit is een niet zo veel bezochte duikplaats dus het kan de moeite waard zijn. Een zekere basisconditie is namelijk wel vereist. Eerst een flink stuk lopen over een slecht begaanbaar pad en dan nog een aardig eindje waden en snorkelen. Ook hier weer veel kreeft en behoorlijk grote Noordzeekrabben. Vooral ondiep is het zeker de moeite waard. Totale duiktijd ongeveer 150 minuten. Watertemp. beneden 8m 14 graden. Daarboven een stuk aangenamer.

20210615_070P6156276-108889

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief