Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Harry Brummelhuis – Hoera, het is een jongen!

Locatie Dreischor reefballs

Is het ene jongen of zijn het jongen? Duikreporter Harry ging op zoek naar de zeedonderpadden.

De zeedonderpadden hebben weer eitjes. In Duikersland gonst dat bericht al een tijdje. Op de reefballs bij Dreischor moet de wonderbaarlijke geboorte hebben plaats gevonden.

Net als de 3 wijzen 2000 jaar geleden op kraamvisite gingen rond deze tijd , gingen ook wij vanuit Almelo naar Zeeland om “te kraomschudd’n ” (Twents voor kraamvisite).

Werden deze mannen toen geleid door een ster aan de hemel, buddy Jan had een Zeeuw uitgenodigd om mee te duiken. Hij wist waar de nestjes te vinden waren. Om 10.00 uur hadden we afgesproken. Dus ik was om 6.00 uur in Enter bij Jan. Op de snelweg hadden we de 250 km sneller overbrugd dan gepland. We stonden al om 9.00 uur aan de dijk. Dankzij de moderne communicatiemedia was Joost Verkerke ook snel gebeld, dat we wat vroeger waren.

pad13

We stonden met 6 duikers op de parkeerplaats. Twee ervan had ik al eerder ontmoet op een naaktslakkenweekend met Peter van Bragt. Zij hadden beide geavanceerde foto-apparatuur bij zich.

Maar mijn Olympus toestelletje uit 2002 maakt ook onderwaterfoto’s. Kan ik het thuisfront in ieder geval bewijzen , dat ik in Zeeland ben geweest.

Omkleden maar en dan de dijk over. We sprongen het water in, maar Jan had helaas de rits van zijn droogpak niet helemaal dichtgetrokken. Dus werd het een natpak. Even met wat hulp de rits dichttrekken en dan naar beneden.

Al snel waren we bij de reefballs. Joost wist precies waar ze zaten. Dus waren we als eerste bij de nestjes om foto’s te maken en het schouwspel te bewonderen.

pad3

Ook het tweede nestje was snel gevonden. Daar was geen zeedonderpad te zien. Ook grote Zeekreeften in overvloed. Verder viel het wat tegen qua leven.

Wel mooi begroeide palen onder de steiger en ook de reefballs waren mooi begroeid. Jan kreeg het te koud na 42 minuten.

Bij de auto kwamen we tot de ontdekking dat de sleutel ook nat geworden was. Die elektronische sleutels van tegenwoordig kunnen ook nergens meer tegen. We kregen het linker portier nog wel open. Van binnen uit ook de overige portieren nog wel, maar niet de achterklep. Nergens een handle te bekennen. Gelukkig wisten mededuikers raad. In het linker portier zat een knopje. Maar die werkte alleen als de sleutel in het contactslot zat.

pad24

Na het eten hebben we nog een tweede duik gemaakt. Op eigen kracht vonden we de nestjes wel weer terug en hebben we weer 52 minuten onder water doorgebracht. Gelukkig had Jan reservekleding bij zich.

Om 18.15 waren we weer in Enter. en een half uur later was ik ook weer thuis.

De reis vanuit het Verre Oosten was weer volbracht.

 

 

kreeft2

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief