Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Brenda de Vries – Tauchrevier Gasometer Duisburg

Tauchrevier Gasometer in het Duitse Duisburg is een indoorduikcentrum. Hoe is het om daar te duiken en wat kan je er zien? Duikreporter Brenda nam een kijkje.

22 februari had ik afgesproken met Erik en Michael om in de Gasometer in Duisburg te gaan duiken. Deze duikstek ligt op het terrein van het ‘Landschaftspark Duisburg-Nord’. Dit is een groot vrij toegankelijk park waar je doorheen kunt wandelen wat de geschiedenis van de staalindustrie in het Ruhrgebied laat zien. In de zomer kun je ook een hoogoventoren beklimmen. Maar wij zijn er vandaag primair om te duiken.

We melden ons om 9.30 bij de eigenaar, Christian Patzak. Met een trekwagentje mogen we onze flessen naar de Gasometer brengen. We hoeven onze duikspullen niet zelf de 15m hoge silo omhoog te dragen, dit gebeurt met een liftje. Maar we moeten zelf nog wel de trap op wandelen. Binnen is er ruimte om je set op de rug te doen en via een goede trap met platform het water in te gaan.

P2221274-3-94790

De Gasometer is een ronde silo met een diameter van 45m. In deze silo kun je duiken, zelfstandig duiken is toegestaan vanaf een open water brevet. Het water in de silo wordt gezuiverd en onder water kun je allerlei objecten vinden, varierend van een wrakje tot een vliegtuig, tot een ‘kerkhof’, tot buizen waar je doorheen kunt zwemmen. Kortom leuk om eens te doen, en je kunt er ook zeker je trim oefenen.

P2221160-2-94790

Het is vrij donker in de silo, en hoewel er lampjes zijn om de objecten te verlichten is een duiklamp wel aan te raden. Direct bij de instap kom je tijdens de afdaling precies naast een wrakje uit. Vanaf daar vervolg je je weg via een vliegtuigromp, autowrakjes, enz, enz. Telkens als je denkt nu hebben we het wel allemaal gezien vind je weer wat nieuws.

P2221225-2-94790

Van boven water lijkt het klein, maar als je in het water ligt is het echt groter dan je denkt. Dit komt omdat je telkens weer wat nieuws ontdekt. En omdat het er niet diep is, maximaal 13m hoef je niet bang te zijn dat je snel door je lucht heen gaat. Je kunt hier gewoon heerlijk relaxed duiken. Je moet echter nog wel om je trim denken. Er ligt nog wel wat stof op de bodem en de oude ijzeren buizen laten ook roest los door de bellen die je uitblaast.

P2221289-94790

Onder water liggen ook wat buizen en een paar tunnels waar je doorheen kunt. Leuk.

Je betaalt je entree per dag, en kunt dus meerdere duiken maken. Het water is niet verwarmd, het was nu 7 graden. In de zomer kan de temperatuur van het water oplopen tot 20 graden. Een vulstation is bij de parkeerplaats aanwezig.  Op het terrein van het Landschaftspark Duisburg-Nord is een ‘Imbiss’ aanwezig waar in de zomer een Bratwurst en Pommes gekocht kan worden. Ook worden bij de duikschool Bratworsten verkocht.  Huurmateriaal is aanwezig en als je nog niet kunt duiken kan een introductieduik of opleiding geregeld worden. Aanmelden vooraf is verplicht.

P2221342-2-94790

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief