Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eric Zetz – 2e Paasdag heel vroeg uit de veren

Je moet er wat voor over hebben om een prachtige en relaxte duik te kunnen maken. Benieuwd of het Eric Zetz gelukt is? 

Als normaal op maandag de wekker om 5.30 uur afgaat waarom zou dat dan op tweede paasdag ook niet kunnen? Je biologische klok is toch ingesteld dat je moet opstaan dus hup duikspullen pakken en op naar Den Osse. Rond 06.15 uur zie ik in mijn binnenspiegel de oranje roodachtige zon boven de horizon uitkomen. Wat is dat op een heldere dag als vandaag toch een geweldig gezicht. Eenmaal op Schouwen-Duivenland rennen de hazen over de velden en scharrelen de fazanten met gevaar voor eigen leven dicht langs de weg. Rond kwart over zeven draai ik de parkeerplaats op bij duikstek Den Osse Nieuwe Kerkweg. Er staan al vier auto’s waarbij duikers bezig zijn hun spullen klaar te maken. De drie campers die er staan zijn nog in diepe rust. Ik ga dit keer niet eerst kijken hoe het zicht vanaf de stijger is maar begin meteen met de duik set klaar te maken en trek mijn pak aan. Auto op slot cap en handschoenen in de hand. Ik dacht die doe ik boven bij het bankje wel aan. Kan ik meteen even uitrusten van de beklimming. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben boven en sta te puffen en ga even zitten. na 20 seconden denk ik zo nu cap op en het water in. Tja en dan kom je er achter dat je je bril nog op hebt en waar laat je die dan. Er is geen andere optie dan terug naar beneden, bril ergens bij de auto neerleggen en weer terug naar boven. De ochtend gym heb ik op dat moment wel gehad. Snel het water in en aan de duik beginnen. Oeps heel veel zweefvuil. Waarschijnlijk nog van de duik invasie van eerste paasdag. Maar goed, even wat uitzwemmen op 360 graden en dan langs de wand op zoek naar de Dahlia. Na wat zoeken de Dahlia ook nog gevonden. Na 58 minuten beëindig ik mijn duik , het is inmiddels 09.00 uur en eenmaal boven op de dijk zie ik dat de parkeerplaats inmiddels goed gevuld is. Ik ben blij dat ik vroeg ben opgestaan.

P1270199-SCL-80576

P1270200-SL-80576

P1270209-SCL-80576

P1270223-SCL-80576

1 reactie

  1. Avatar

    Fraaie foto’s

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief