Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Opnieuw de brug

Deze duik bij de Zeelandbrug gaat Duikreporter Leendert op zoek naar mooie slakjes om ze natuurlijk ook op de foto te zetten. 

Na een door technische problemen wat mislukte duik vorige week, ben ik er nu op gebrand optimaal te profiteren van deze gelegenheid. Het is om 08:30 LW . Ik moet dus op tijd opstaan maar misschien is dat wel gunstig want iedereen is vrij vandaag. Het is koningsdag, dus het kan wel eens druk worden. Uiteraard ga ik opnieuw richting Zeelandbrug. Ik ben daar vorige week het afdekdopje van het vacuüm systeem van het OW huis verloren en ik denk dat ik weet waar het kan liggen. Ondanks het wat vroege uur staan er toch al aardig wat auto’s. Weer staan er bekenden tussen, Marco en Danielle deze keer, dus de dag begint met het uitwisselen van “tips and tricks”. Zijn de sepia’s al gesignaleerd? Welke slakjes kunnen we verwachten? Ik check de picknick tafel op de dijk maar het dopje vind ik niet. Jammer, ik heb inmiddels al een nieuwe maar een reserve is nooit weg. Na een extra controle van de flitser kabels ga ik op weg. Ik had echter nog een set “kabels” moeten controleren want mijn ademautomaat zit klem onder mijn wing. Daar kom je natuurlijk pas achter als je in het water staat. Met enige hulp komt alles weer op de juiste plek terecht. We kunnen van start.

20180427_007__DSC1870-65645

20180427_024__DSC1888-65645

Nu maar even niet richting pijlers want dat stuk is vorige week al uitvoerig bezocht. Het doel is nu wat mooie slakjes in het vizier te krijgen en dat duurt dan ook niet lang. Een hele kluit slanke waaierslakken vormt een dankbaar object.

20180427_036__DSC1900-65645

Daarna volgen heremietkreeften, botervis, nog meer slanke waaierslakken en als toetje, inmiddels toch weer terug bij de pijlers, een zeedonderpad en een grote vlokslak.

20180427_058__DSC1924-65645

20180427_070__DSC1936-65645

De duik kan niet meer stuk. Het is tijd voor de traditionele koningsdag tompouce!.

1 reactie

  1. Slanke waaierslakken waren er gisteren ook nog bij de brug, maar als je ze op de foto wilde zetten, leek het net of ze aangevallen werden door aliens, zoveel algen vlokken zaten er omheen. Oei oei, de bloei…

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief