Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Zoet water niet spannend genoeg?

Wie het vorige duikreport van Dirk Van den Bergh heeft gelezen, weet nog dat hij een snoek tegenkwam die recht op hem af kwam. Dat was echter pas een warming up voor zijn duik in de Put van Ekeren!

Vóór ik aan mijn verhaal begin wil ik er nog maar eens aan herinneren dat je een vergunning van AVOS nodig hebt om in deze plas te mogen duiken …

Afspraak met buddy Steven Vandenhoute en Eva en Ron Guldentops. Ron is instructeur bij Duiken punt Alfa VZW uit Heist-op-den-Berg. Steven en Eva zijn in opleiding voor instructeur en vóór de duik moeten zij laten zien dat ze een perfecte briefing kunnen geven. Ik mag “meespelen” …

Om 20.00 uur liggen we erin. De watertemperatuur is nu elke dag aan het zakken en ik heb voor alle zekerheid mijn vestje met verwarming maar aangedaan. Achteraf bleek dit niet nodig te zijn, want de adrenaline houdt me warm genoeg!

We zijn op weg naar de overkant van de put en stuiten al meteen op een grote snoek. Ik duik er langzaam naartoe en net als gisteren (Nionplas) komt de snoek recht naar mijn lens gezwommen! Deze is echter nog een heel stuk groter dan die van gisteren …

Dirk-Van-den-Bergh_20170921_snoek-close2-55603

We zien veel snoeken, in alle formaten. Er zitten ook prachtige baarzen die mooi blijven poseren.

Dirk-Van-den-Bergh_20170921_baars2-55603

We passeren de beelden van de buste, het zeepaardje en de piranha en gaan tot voorbij de amforen. Plots zie ik een paling wegzwemmen. Ik moet vol gas geven om hem in te halen. Al vlug moet ik het opgeven … de strijd is niet eerlijk! Toch heb ik hem even in beeld kunnen nemen! Pfff … nu even recupereren. Dit heeft veel lucht gekost …

Op de terugweg volgen we de rand boven de put. Mooi om de vissen tegen de flank te zien zwemmen.

Dirk-Van-den-Bergh_20170921_baars-55603

We komen opnieuw veel snoeken en baarzen tegen.

Dirk-Van-den-Bergh_20170921_snoek-55603

Steven moet zich in het kader van de opleiding houden aan een duik max. 60 minuten én met minimum 50 bar bovenkomen … Dan wordt het nu wel tijd om terug naar de steiger te zwemmen, want mijn luchtvoorraad is al aardig geslonken! We zien echter nog twee kreeftjes… ja, die moeten wel nog even vastgelegd worden hé!

Dirk-Van-den-Bergh_20170921_kreeft-55603

Na 63 minuten zijn we terug bij de steiger. We zijn max. 7,7 meter diep geweest en de watertemperatuur was 16°.

Wat een mooie nachtduik was dit!

Voor wie mijn verslagen regelmatig leest: ik verdwijn even uit de ether. Alles laten drogen en dan inpakken voor een duikreis naar Lanzarote !!!

Onderstaande video is in HD1080p, dus eventueel de settings aanpassen voor de beste kwaliteit.

Dit bericht delen

Dirk Van den Bergh

Ik duik sinds 2014 en ben ondertussen 4* - Master Scuba Duiker en behaalde het brevet van Self Sufficient Diver. Master voel ik me echter helemaal niet: elke duik is een nieuwe belevenis én leerschool! Laat ons het maar houden op duiker met voldoende ervaring ... Van in het begin nam ik de videocamera mee onder water en van elke duik maak ik een kort filmpje (en reportage), om dan op het einde van het seizoen een compilatiefilm te maken met de mooiste beelden. Ik kan elke dag duiken, dus als er iemand eens een buddy nodig heeft, laat maar weten!

1 reactie

  1. Mooi dat die snoeken zo dicht bij kwamen. Zo zie je de parasieten zelfs zitten.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *