Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Nog een keer genieten

Datum 06-08-2013
Locatie Bergse diepsluis

Voor John is elke duik genieten. Na de eerste duik van de dag duikt hij nogmaals onder bij Bergse Diepsluis.

Na de duik met Lia hebben we nog lekker relaxt in het zonnetje gezeten en ik besluit nog een duik te maken maar Lia gaat weer naar huis dus het word een solo duikje.

Ik loop naar het water en er staat een grote tent bovenop de dijk het is een duikclub ergens uit het noorden van het land, we hebben nog even wat informatie uitgewisseld over het zicht en wat er allemaal te zien is en dan ga ik te water.

Eerst ga ik naar de dahlia die staat er tegenwoordig best wel mooi bij en je kunt er redelijke foto’s van maken met een mooie groene achtergrond dus wil ik dat als eerste doen.

P8062557-001

Ik ben op zoek naar hem maar ik kan hem in eerste instantie niet vinden en ik weer zeker dat ik op de goede plek ben en ik kijk nog een keer goed en dan zie ik hem hij heeft zijn tentakels helemaal ingetrokken en er zitten twee hooiwagen krabben op de dahlia dat is nu jammer want dan is zo’n dahlia helemaal niet mooi ik maak een paar foto’s en tegen het einde van de duik ga ik nog maar een keer kijken misschien staat hij dan mooi open.

Ik ga ondiep naar rechts en het is mooi om te zien, in het zand liggen rotsblokken begroeit met oesters die dan weer helemaal bezet zijn met kolonie vormende zakpijpen en dan dat zonlicht er op met al die kleuren dit zijn de momenten waar ik van geniet tijdens het duiken.

Ik word verwelkomt door harders en zeebaarzen en als je rustig doet dan blijven ze in de buurt ze zwemmen met elkaar ze zitten elkaar achterna en ik lig er met mijn neus bovenop erg mooi om dit te zien.

P8062596

Ik kom bij een soort veenwandje ik ben hier al vaker geweest maar dat is al weer jaren geleden en het lijkt of het wandje wat groter is geworden onder het wandje zit een kreeft en op het veenwandje zit druipzakpijp en het is een bijzonder zicht een kreeft met boven zich dat lichte druipzakpijp en als ik mijn met mijn hand eventjes een oester wil vastpakken schiet er een klein sepiaatje weg richting de kreeft die in het veenwandje ligt.

Dit is prachtig als ik hier een foto van kan maken zou erg mooi zijn een ini mini klein sepiaatje met een grote kreeft op de achtergrond, helaas kun je sepiaatjes en kreeften niet naar je hand zetten maar het moment was erg leuk en mooi, het sepiaatje bleef mooi liggen en de kreeft kwam af en toe verder uit zijn hol maar net niet ver genoeg om hem helemaal op de foto te zetten en achteraf had ik het diafragma meer moeten knijpen zodat de kreeft er iets scherper op de foto staat jammer dat het niet helemaal gelukt was maar het moment staat in mijn geheugen gegrift.

P8062609

Onderweg kom ik nog meerder sepiaatjes tegen en het blijft leuk ook al heb je er al tig gezien.

Op de terugweg richting de trap is het een en al zeebaars zeebaars en nog eens zeebaars maar het zijn elke keer dezelfde want ik zie steeds een groepje met twee grote zeebaarzen en drie kleinere ze volgen elkaar steeds en komen elke keer terug dan liggen ze weer achter een steen dan weer achter het wier maar ze komen elke keer weer terug tot ik in de buurt van de trap ben dan zie ik ze ineens niet meer ze hebben waarschijnlijk toch een eigen plekje aan de Bergse diepsluis waar ze een beetje in de buurt blijven.

P8062667-002

Ik ben in de buurt van de trap en ik ga nog even kijken naar de dahlia misschien staat hij nu helemaal open, helaas hij staat maar een klein beetje open ik heb er maar een paar foto’s van gemaakt en ben weer richting de trap gezwommen als ik bij de trap aankom zwemt er een school kleine visjes voorbij en deze blijven in de buurt van de trap rond zwemmen hier lig ik nog enkele minuten om gewoon te genieten daarna ga ik eruit en heb ik weer bijna 2 uur genoten onderwater.

Ik ben 115 minuten onderwater geweest, ik ben rond 13:25 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 23 graden, het zicht was redelijk, ik ben maximaal 5,5 meter diep geweest.

P8062682

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief