Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duiker ontdekt verzonken stad voor kust Tanzania

Een duiker heeft voor de kust van Tanzania de vermoedelijke resten van een verzonken stad ontdekt. Alan Sutton was in de buurt van het eiland Mafia op zoek naar een oud fort, toen hij plotseling op de resten van een vier kilometer lange muur stuitte.

“Mijn mond viel open van verbazing, ik had nooit verwacht dat het zo groot zou zijn. Ik verwachtte een oud Portugees fort, maar vond iets veel groters,” zo vertelde Sutton aan IBTimes. Toen hij per helikopter over het eiland vloog zag hij een vreemd gevormde formatie in het water. Samen met een collega wist hij bepaalde gebieden te fotograferen en te verkennen die normaal gesproken onder water liggen.

Cement
Het tweetal vond onder meer funderingen rond een groot gebied. Langs de fundering lagen grote langwerpige blokken van vijf bij vijf meter. De noordelijke en zuidelijke funderingen zijn 3,7 kilometer lang, hoewel er waarschijnlijk nog veel meer verborgen ligt onder het zand.

Sutton zei dat de blokken waarschijnlijk zijn gemaakt van een soort cement. Sommige blokken zijn voorzien van kleine gaten langs de rand. Omdat de vindplaats nog niet is bezocht door wetenschappers of archeologen, is er nog niets bekend over de ouderdom.

Hoogst ongewone vondst
De resten zijn zeker door mensen gemaakt en zeer oud, aldus Sutton. Ook lijken ze in niets op andere ruïnes die in Tanzania zijn gevonden. “Deze vindplaats zal archeologen ongetwijfeld vele jaren bezighouden,” zei hij, toevoegende dat het waarschijnlijk gaat om een zeer oude havenstad.

Sutton heeft de vondst gemeld bij de autoriteiten en zal de plek later deze maand bezoeken met archeoloog Felix Chami van de Universiteit van Dar es Salaam. Chami heeft foto’s van de plek gezien en zei dat het gaat om een hoogst ongewone vondst.

Bron: ibtimes.co.uk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief