Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – DuikeninBeeld Duikdag (2)

Op de DuikeninBeeld Duikdag worden er twee duiken gemaakt. Duikreporter Dirk en zijn buddy Jeroen Thoolen maken samen de beelden voor het tweede videoverslag.

Na de lekkere lunch vertrekken we terug naar Eiland 8. Deze keer gaan we duiken aan de zuidkant. Daar liggen verschillende wrakjes …

003 Dirk springt van boot-116260

We komen al meteen bij een wrakje.

012 wrak 2-116260

Daarna zakken we weer even onder de thermocline tot max. 11 meter. Het is er een graadje warmer dan deze morgen: 12°!

We zien het stof boven ons hangen. Jeroen maakt een mooie opname van me, half in de mist.

018 Dirk in de mist-116260

Het wordt een heel stoffige duik, met slechts af en toe een beetje zicht. Wrakjes komen we niet meer tegen. Op het einde van de duik ziet Jeroen nog een grote snoek die onze duik goed maakt. Het kost me wel heel wat moeite om hem langszij in beeld te krijgen!

019 snoek-116260

We waren vlak bij de boot om boven te komen, maar de snoek heeft ons een heel eind meegenomen! Jeroen laat de OSB op en oeps … da’s nog een eindje terugzwemmen aan de oppervlakte! We komen als laatste aan boord. De kapitein van Scuba-academie is heel behulpzaam met het aannemen van de camera en de vinnen en trekt ons op de eerste trede: dat is nodig!

Het is ondertussen al na 17.00 uur geworden en de maag begint te knorren. Dat probleem wordt echter snel opgelost: na het aftuigen en opbergen wacht ons een heerlijke BBQ! Het was een goed georganiseerde en heel gezellige dag met een toffe groep duikers, zeker voor herhaling vatbaar!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief