Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Iets gevonden en (bijna) iets verloren

Duikreporter Leendert maakt twee duiken. Eén duik met een duidelijke missie – de dahlia moet en zal dit keer worden gevonden! 

De meeste lezers zullen wel eens een foto van de zeer ondiep staande zeedahlia uit de Grevelingen gezien hebben. Bij menig ONK hebben fotografen gebruik gemaakt van deze fotogenieke Dahlia maar wij hadden hem nog nooit gezien. Niet dat we het niet geprobeerd hebben maar het lukte gewoon nooit om hem te vinden. Dat was Hans, Dahlia fetisjist bij uitstek, een doorn in het oog. Maar hij had nu een hele nauwkeurige beschrijving in bezit dus of we opnieuw een poging kunnen wagen? Vooruit dan maar. Evert-Jan is er ook en tot onze verrassing melden zich nog 2 clubleden op de duikstek. Maar zij gaan hun eigen gang en hebben totaal geen interesse in zeedahlia’s. We moeten in ieder geval betonplaten tellen dus dat doen we dan ook nauwgezet en verdomd we zwemmen er zo tegenaan. Uiteraard moet ik een foto maken van de Dahlia MET Hans maar daarna laat ik hem alleen in zijn roze wolk.

20211004_002PA047143-111148

20211004_004PA047145-111148

20211004_013PA047156-111148

Ik ga wat dieper en zwem richting reefballs. Vanuit tegenovergestelde richting nadert een flinke stofwolk. Hmmm het zijn de 2 andere clubleden, toevallig weer krasse knarren, die nog nooit van de frog kick hebben gehoord. Ik zoek het daarom eerst wat dieper en keer dan terug naar de reefballs. Er is jammer genoeg niet veel te zien al is het zicht prima. Pas als ik weer terug ben bij de steiger raak ik weer geïnspireerd.

20211004_061PA047212-111148

Hans en ik gaan nog even bij Dreischor gemaal kijken, de rest haakt af. Daar aangekomen raken we in gesprek met 2 duikers die er net uitkomen. Volgens hem is het prima zicht maar volgens haar valt het tegen. We gaan het zelf zien. De instap is, door een nieuw stevig touw en dito paaltjes wel verbeterd maar ideaal is het nog steeds niet. Ik sta wat te hannesen en ik merk dat ik nog maar 1 vin in mijn handen heb. In het water drijft niets. Onder water is ook niets te zien. Hans is inmiddels al aan zijn duik begonnen dus hij kan niet helpen. ik zoek nog een stukje in de richting van de wind maar geen vin te zien. Ik laat de camera achter in ondiep water en klauter de kant op. Bovenaan de dijk zie ik het vast beter maar nee hoor, de vin blijft spoorloos. Ik loop terug naar de auto, doe mijn set af klauter de dijk weer over en ga op zoek. Na 5 minuten waden zie ik iets roods tegen de stenen van de dijk aanliggen. Bingo, gevonden! Terug de dijk over, set om, dijk weer over en duiken maar. Ik beperk de tijd tot 30 minuten om het niet te laat te maken maar kan toch wat aardige plaatjes schieten. Met het zicht is niks mis. Hans staat zich al om te kleden als ik het water uit kom. Van mijn zoekactie heeft hij niets meegekregen. Totale duiktijd: circa 100 minuten. Watertemp: 16 graden.

20211004_089PA047247-111148

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief