Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Duiken in de tijdmachine

Bijzondere ontmoetingen. In Barkley Sound op het Canadese Vancouver Island kan het. Peter Mieras vertelt.

In de zomermaanden ( juni-september) kun je in Barkley Sound met prehistorische haaien duiken. De zeskieuwenhaai (Hexanchius Griseus) maakt deel uit van de familie van de grauwe haaien (in het Engels cow sharks). Deze familie kent 4 soorten waarvan 2 met 6 kieuwspleten en 2 met 7 kieuwspleten. De zeskieuwenhaai is bijzonder omdat deze haai zich sinds 150 miljoen jaar niet veranderd heeft.

Normaal gesproken leeft deze haai die zich als aaseter van voedsel voorziet in dieptes onbereikbaar voor sportduikers. Echter als het zeewater zich opwarmt komen deze haaien naar ondiepere wateren. Ze zijn tussen 15 en 45 meter gezien.

Er is niet veel bekend over deze haaien omdat ze zelden worden waargenomen. Aangenomen wordt dat de haaien naar warmere en ondiepere wateren komen om hun jongen te baren. Een duiker die een korte ontmoeting met deze haai heeft gehad, mag zich zeer gelukkig prijzen.

Peter Mieras heeft samen met Kathy Johnson een lodge op Vancouver Island. Weg van de bewoonde wereld, midden in de natuur bezorgen zij duikers de prachtigste duiken in de Barkley Sound. Waar zij wonen, is een langs zwemmende bultrug of een beer op zoek naar mosselen geen uitzondering.

De foto is ontleend aan de filmbeelden.

www.rendezvousdiving.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief