Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Natuur / Reizen

Een gewone dag op kantoor

Vandaag heb ik het huis voor mezelf. Dat wil zeggen met Reiley, de hond, en Tiger, de kat. Nog wat slaperig laat ik de hond de deur uit. Hij gromt, rent naar de waterkant en blaft naar het water. Ik zie niets en denk dat het is één van onze “huiszeehonden” is die dichtbij het dok speelt.

«Ik ga weer naar binnen gaan om koffie te zetten. Ik hoor een explosie en zie een enorme “stoompluim”. Nu ben ik wakker, ook zonder koffie. Ik zie de staart van een bultrugwalvis onder onze afgemeerde boot verdwijnen. Ik ren naar binnen, pak mijn videocamera, lanceer een kajak en peddel in de richting waarin de walvis verdween. Niets….helemaal niets gedurende 5 minuten. En dan slaat mijn hart vier slagen over. De walvis ligt naast mijn kajak en kijkt me aan van een meter diepte. Hij komt langzaam naar boven en ademt uit naast mijn 2,5 meter lange bootje. De walvis is meer dan 12 meter lang en ik voel me erg klein. Met één beweging van zijn staart verdwijnt hij en alhoewel hij minder dan 2 meter van mijn notedopje was, beroert hij het water nauwelijks. Reiley op het dok gaat tekeer alsof ik opgegeten wordt. Ik peddel langzaam terug en stel de hond gerust. Aan het eind van onze baai zie ik een een grote school haring. Ik pak nu eindelijk de videocamera en laat me door de wind in de richting van de haring drijven. Keer op keer duikt de walvis in het midden van de school met open mond op en reduceert de school vis totdat er weinig meer van over is. Terwijl ik terugvaar, neem ik een andere route en kijk ik op één van eilanden. Tot mijn verbazing zie ik Reiley kletsnat en uitgeput naar me kijken. De hond die “papa” tegen de grote boze walvis beschermt, heeft 3,5 kilometer door de baai gezwommen!!! Ik zet de hond op mijn schoot en vaar ons beide terug naar de lodge waar we uitgeput op het dok klimmen.

Links:

http://www.rendezvousdiving.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief