Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Tim de Haan – Duiken bij het USAT Liberty wrak op Bali

Het wrak ligt tussen de 5 – 35 meter, het zicht is gemiddeld 10 – 30 meter en het watertemperatuur 26 – 30 graden. Dat is een fijne omschrijving van een duikplaats! Tim de Haan filmde zijn wrakduik op Bali.


Datum:  december 2015
Duiklocatie: USAT Liberty Wreck, Tulamben, Bali

duikreport-call-to-action-350x85

Liberty-39952Tim de Haan
In december 2015 heb ik tijdens mijn reis op Bali opnieuw gedoken bij het Liberty wrak bij Tulamben. Ik heb gedoken met Adventure Divers Bali, een school waar ik eerder mee had gedoken en dat is altijd erg goed bevallen. Het duiken bij de Liberty blijft is van de bekendste wrakduiken ter wereld. Doordat het ruim niet op alle plaatsen is afgesloten is het voor deze duik niet nodig om je wrakduik-brevet te hebben.
Het wrak ligt tussen de 5 – 35 meter, het zicht is gemiddeld 10 – 30 meter en het watertemperatuur 26 – 30 graden.
Het USAT Liberty was een militair vrachtschip van de VS en ligt bij de plaats Tulamben op Bali.
In januari 1942 werd het schip door een Japanse onderzeeër getorpedeerd in de buurt van Lombok. Het schip was beschadigd maar zonk niet. De VS hebben geprobeerd het schip te verslepen richting Singaraja maar het begon uit elkaar te breken en strandde uiteindelijk bij de kust van Tulamben. Later is het schip door de vulkaanuitbarsting van Mount Agung van het strand de zee in gerold.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief