Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Cindy Dalebout – Duikvakantie Indonesië

Cindy is helemaal enthousiast van het Thalassa Dive resort en gaat weer terug. Ze kan geen genoeg krijgen van het onderwaterleven daar en heeft dat in een filmpje vastgelegd


Datum: juni 2016
Duiklocatie: Manado, Indonesië

duikreport-call-to-action-350x85

Gaan jullie weer naar hetzelfde duikresort is de vraag die we wel een aantal keer hebben gekregen. Ja dat gingen we en we hebben er geen moment spijt van. Geweldige staff van het Thalassa Dive resort in Manado Indonesië en de vele duikstekken maken deze locatie zeker het meerdere keren bezoeken waard. Voor ieder wat wils, duiken langs de wall of muckdiving alles is mogelijk en op kleine afstanden varen vanaf het resort.

juni2016_Cindy_Dalebout_GOPR3687-46188

Er is zoveel diversiteit aan leven dat je ogen tekort komt.
De duikgidsen zijn enthousiast en willen je zoveel mogelijk bijzonder leven laten zien.
Omdat tegenwoordig bijna iedereen een foto- en/of filmcamera bij zich heeft is het zo nu en dan wachten op je beurt en dan maar hopen dat ze al het moois niet hebben weggejaagd. Maar er is zoveel te ontdekken en omdat ik inmiddels door ervaring ook een heel klein beetje weet waar ik naar moet kijken en waar moet zoeken vind ik zonder de duikgids ook genoeg. En hoe leuk is het om dan de gids en je mededuikers te “roepen” zodat zij dit ook kunnen zien, uiteraard wel nadat ik het zelf eerst even op film heb vastgelegd.

Zeker een aanrader is een dagtrip naar Lembeh, een echte muckdiving locatie.
Bij muckdiving zijn de condities vaak heel verschillend vergeleken bij reguliere duiken.
Het zicht is minder goed, hoewel voor Nederlandse begrippen nog steeds perfect, en er drijft regelmatig rotzooi in het water. De kleuren zijn wat minder pracht en praal en wat grauwer. Maar het interessante aan muckdiving zijn de prachtige soorten die er leven.
Heel veel verschillende soorten naaktslakken, de pygmee seahorse, spookfluitvissen in allerlei kleuren, de mandarinfish, de wonderpus en de mimic octopus zijn maar een kleine selectie hiervan.

Wel leuk om te vertellen is dat er die avond na Lembeh nog een discussie is ontstaan over of wij nu de wonderpus of de mimic octopus hadden gezien. Volgens de ene duikgids was het absoluut de mimic maar de ander verklaarde hem voor gek en zei dat het, maar, de wonderpus was. Omdat er op dat moment een Franse bioloog in het resort aanwezig was en ik filmmateriaal had werd het filmpje uitvoerig bestudeerd en de boeken werden erbij gehaald. Omdat het verschil zo klein is tussen de beide octopussen was de conclusie niet zomaar getrokken maar uiteindelijk heeft een witte stip op zijn hoofd geresulteerd in de… wonderpus. Voor de meeste een teleurstelling maar ik vond het sowieso geweldig want ook de wonderpus had ik nog nooit gezien.

De duikstekken in het noorden van Bunaken National Park bieden je steile wanden die prachtig begroeid zijn met o.a zachte koralen en enorme sponzen. Ontmoetingen met grote scholen vis en schildpadden zijn hier geen unicum. In het zuiden vind je weer meer de zandbodems met zeegras en veel macroleven.

Ook een nachtduik bij Thalassa Rock, het huisrif van het resort is zeker de moeite waard. Ondiep, maar zoveel leven dat je het liefst de hele nacht onderwater wilt blijven. Enorme naaktslakken, de mantis shrimp, grote krabben, sepia’s, de zeeslang, boxcrab en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het resort maakt hun slogan “ Where guests leave as friends,” zeker waar.
Wij zijn inmiddels friends en hopen dat nog heel lang te blijven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief