Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duikboot onderweg naar Titanic vermist

Je ergste nachtmerrie… in een duikboot naar de Titanic en dan vermist worden. Het is voor vijf opvarenden sinds zondag de realiteit.

Een duikboot waarmee expedities naar de Titanic worden gemaakt, wordt vermist. Naar verluidt, zijn er vijf personen aan boord van de sub van het Amerikaanse bedrijf OceanGate Expeditions. Het bedrijf zet alles op alles om de duikboot te vinden.

Op de website van het bedrijf lezen we dat de vijfpersoons duikboot met de naam Titan wordt ingezet voor onderzoek en inspectie, het verzamelen van gegevens, film- en mediaproductie en het testen van hardware en software in de diepzee. ‘Toeristen’ kunnen een expeditie boeken voor zo’n 250.000 euro per persoon.

De onderzeeër is geschikt voor gebruik tot 4000 meter diepte. Het wrak van de Titanic ligt op 3800 meter.

Het team was zondag nog maar een kleine twee uur onderweg toen het contact werd verbroken. Een duik naar de Titanic duurt normaal gesproken rond de 8 uur. Volgens de website van het bedrijf kunnen 5 personen tot 96 uur overleven in de onderzeeër.

Bron: OceanGate Expeditions

Update 22 juni 2023

Vandaag heeft een onderwaterrobot brokstukken op de bodem van de oceaan in de buurt van de Titanic aangetroffen. De Amerikaanse kustwacht heeft bevestigd dat deze van de vermiste onderzeeër zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief