Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Drie instructeurs en hun BARE droogpak

Iedere duiker heeft zijn favorieten… Wij vroegen drie instructeurs met elk een ander model BARE droogpak waarom zij dat type pak hebben gekozen.

Remco Roelofs over de HD2 Expedition

Remco Roelofs van ABC Dive in Almere duikt het hele jaar door  in de HD2 Expedition van BARE. En als je hem vraagt waarom, dan kan hij daar kort over zijn. “De robuustheid. ” Dankzij de cordura-afwerking aan de buitenkant is het pak slijtvast en toch soepel. “Als instructeur zit ik nog wel eens op mijn knieën op de bodem, daar moet een pak wel tegen kunnen.”

Maar los van de robuustheid heeft de HD2 Expedition in zijn ogen nog veel meer voordelen. “De frontrits, het elipsvormige torso, de grote pockets… om er maar een paar te noemen.” Ook de Tekboots van het pak vindt hij ideaal: “Veel mensen gebruiken enkellood en dat is met deze schoenen overbodig. Door de bandjes op de enkel kan de lucht zich minder makkelijk in de schoenen ophopen.”

Wat zeker niet onvermeld mag blijven, is de ‘made-to-measure’-service die BARE samen met Amilco, importeur voor de Benelux, aanbiedt. “Een droogpak moet goed zitten en dat is met een pak uit het rek lang niet altijd zo. Amilco en BARE passen de BARE droogpakken aan de gebruiker aan zodat het op het lijf geschreven is. Tegelijkertijd kunnen bijvoorbeeld ook andere seals op het droogpak worden gezet of kunnen extra accessoires worden toegevoegd.”

Binnen ABC Dive duikt inmiddels de hele staf met het HD2 Expedition droogpak. “Sterker nog, bijna 90% van de droogpakken die ik verkoop, is de BARE HD2 Expedition. Het is een goed pak voor elk type duiker, niet alleen voor instructeurs. En ja, het is misschien niet het goedkoopste pak op de markt, maar qua duurzaamheid is het pak de investering meer dan waard. Het is gemaakt om lang mee te gaan.”

Remco aan de waterkant met zijn HD2 Expedition droogpak van BARE.

— Het BARE HD2 Expedition droogpak in één woord? Robuust! —

Remco Roelofs, ABC Dive

Mooie inruilactie!

Tot en met 30 november heeft BARE een mooie inruilactie. Wanneer je bij aankoop van een viertal BARE droogpakken je oude natte pak of droogpak inruilt, krijg je tot maar liefst 300 euro respectievelijk 550 euro korting! Klik op de knop voor meer informatie over deze actie.

Ferry Schram over het BARE Sentry droogpak

“Hufterproof.”
Ferry Schram, GUE Cave 1 Instructor, kan er kort over zijn wanneer we hem vragen wat hij van het BARE Sentry droogpak vindt. En Ferry, die het liefst onderduikt in grotten en mijnen, heeft inderdaad een pak nodig dat tegen een flink stootje kan. Zeker tijdens de exploraties in het kader van het Fourbanne-project waar hij samen met een team een grottenstelsel in het noordoosten van Frankrijk in kaart probeert te brengen. “De Fourbanne is een combinatie van duiken en droge grotten – speleologie. We weten niet wat we tegenkomen wanneer we nieuwe meters maken. De ene keer is het duiken en dan weer moeten we een droog stuk overbruggen, soms zelfs op mijn knieën of kont.” Hij heeft dan ook onder zijn BARE Sentry neopreen sokken laten zetten – daarover draagt hij rockboots, echte werkschoenen waarmee hij over ongelijke en gladde rotsen kan lopen. Op knieën en zitvlak is extra sterke Kevlar bescherming aangebracht. Want, ook dat is BARE, een pak kan aan jouw wensen worden aangepast.

Foto: Mattijs de Valk

Nog een reden om voor de BARE Sentry te kiezen is dat het compressed neopreen meer isolatie biedt – “het water waar we duiken, is nog geen 10 graden”. Ondanks dat het materiaal robuust is, blijft het flexibel en heb je als duiker veel bewegingsvrijheid.
Ferry heeft gekozen voor neoprenen nek- en polsseals. “Neopreen is een stuk duurzamer dan latex. Wanneer ik tijdens de overheadduiken aan het tillen en slepen ben en de nauwste gangen passeer,  een gescheurde seal geen optie.” Over de pasvorm en het draagcomfort niets dan goeds. “Een kwestie van de bretels goed afstellen en het pak zit, ook al vanwege het ‘tuinbroek’-principe, als gegoten.”

Kortom, Ferry is blij met de Sentry. “Ik heb tijdens het project de nodige pakken van andere deelnemers zien sneuvelen, maar mijn BARE Sentry houdt zich goed!”

— De BARE Sentry Tech? Hufterproof! —

Ferry Schram, GUE Cave1 instructor

Twan Donkers van KYMO over de X-Mission Evolution

“Superpak!” Zo typeert Twan Donkers zijn BARE X-Mission Evolution droogpak. Maar dan willen we ook weten waarom de SSI instructeur en eigenaar van Aqua Experience KYMO in Breda zweert bij dit type droogpak van BARE.

“Om te beginnen vanwege de pasvorm… dit pak is geen hobbezak die om je lichaam heen dweilt,” vertelt Twan, “de X-Mission Evolution heeft minder loze ruimte, waardoor je boven en onder water meer gestroomlijnd bent.” De kunststof droge frontrits over de schouder is voor hem ook een pré, zo kan hij snel zijn pak in en uit. In de grote cargozakken op de bovenbenen kan hij het nodige mee onder water nemen. Comfort is zeker een ding… de neopreen nekseal geeft hem net dat beetje extra warmte (en dus comfort…) als hij lang onder water ligt of meerdere duiken achter elkaar maakt met cursisten. Het pak van Twan is voorzien van bottleneck polsseals, een bewuste keuze: “Deze sluiten over een breedte van 3-4 centimeter op de huid aan, wat de kans op lekkage kleiner maakt.” Maar ook kunnen er ringen op de mouwen geplaatst worden zodat je siliconen seals kunt gebruiken.
Nog zo’n voordeel van de X-mission zijn de schoenen. Twan heeft de standaard schoenen onder zijn pak: “Deze zijn vergeleken met andere droogpakken smal, zodat ik mijn normale vinnen kan gebruiken. Ik heb geen grotere maat nodig.”

Wat zeker niet onvermeld mag blijven, is de 7 jaar garantie op de naden. “Als een fabrikant zo lang garantie geeft, dan moet het wel goed zijn.“ De afwerking van het pak is prima en het stevige, maar flexibele materiaal (een keertje niet zwart, maar donkergrijs!) verkleurt niet, ook niet bij intensief gebruik, zoals bij Twan het geval is.

“Het is misschien niet het goedkoopste pak op de markt, maar als je bedenkt dat je dit BARE droogpak kunt aanpassen aan jouw wensen, is dat de prijs zeker waard.” Bovendien krijg je er nog een warme kap met Omnired, een slang en een handige rugtas bij. Kortom, voor Twan is BARE X-mission Evolution een superpak!

Twan in zijn X-mission droogpak van BARE, samen met zijn zoon Mathijs.

Mooie inruilactie!

Tot en met 30 november heeft BARE een mooie inruilactie. Wanneer je bij aankoop van een viertal BARE droogpakken je oude natte pak of droogpak inruilt, krijg je tot maar liefst 300 euro respectievelijk 550 euro korting! Klik op de knop voor meer informatie over deze actie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief