Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

‘Hufterproof’ – De BARE Sentry/Guardian Tech Dry

Het merk BARE en droogpakken worden in één adem genoemd. Voor elk type duiker en voor elk type duik heeft BARE een droog duikpak. De Sentry en Guardian Tech Dry bijvoorbeeld – hufterproof volgens grotduiker Ferry Schram!

Twee namen voor één pak. Ja! De Sentry Tech Dry is het mannenmodel, de Guardian Tech Dry is het pak voor de dames. Wat het pak zo bijzonder maakt, is dat het duikt als een natpak, maar wel met alle kenmerken van een droogpak, wat het geschikt maakt voor zowel recreatieve als technische duikers.

Het goed aansluitende droge duikpak is gemaakt van 2 mm hypercompressed Yamamoto neopreen, een uitermate rekbare neopreensoort. En dat merk je als je het pak aanhebt. Vrijwel ongehinderd kun je je bewegen. Bijzonder en zeer functioneel is het ATX-systeem voor de torso-expansie met geïntegreerde bretels: de boven- en onderkant van het pak kunnen los van elkaar bewegen zonder de noodzaak van de kruisband. Je kunt het bovendeel op de juiste lengte afstellen en aan- en uittrekken gaat heel eenvoudig.

De Tech Dry heeft een kunststof frontrits en is voorzien van compressieresistente tech boots met een enkelstrap. Het pak wordt geleverd met latex seals en een comfortabele 3mm dikke neopreen neckseal met een 2mm dikke kraag.

Bij het pak ontvang je ook een tas, droogpakslang, een onderhoudsset en, niet onbelangrijk, een Ultrawarmth droge kap. Op de bovenbenen zitten handige zakken voor een boei en andere accessoires die je bij de hand wilt hebben.

De maatvoering is geweldig: het mannenmodel is verkrijgbaar in de maten:  S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL, MShort, LShort, XLShort, 2XLShort, 3XLShort, 4XLShort, MTall, MLTall, LTall en XLTall, en voor de dames zijn er de maten XS, S, M, L, XL, XSShort, SShort, MShort, LShort, XLShort en MTall.

Goede onderkleding is een must bij elk droogpak! Met de Bare SB Base Layer in combinatie met de Bare Mid Layer ben jij klaar voor een heel jaar door duiken.

Overigens is er ook een Pro-versie: de Sentry Pro Dry en de Guardian Pro Dry. Het grote verschil zit ‘m in de rits, die zit aan de achterkant.

Mooie inruilactie!

Tot en met 30 november heeft BARE een mooie inruilactie. Wanneer je bij aankoop van een viertal BARE droogpakken je oude natte pak of droogpak inruilt, krijg je tot maar liefst 300 euro respectievelijk 550 euro korting! Klik op de knop voor meer informatie over deze actie.

Ferry Schram over het BARE Sentry droogpak

“Hufterproof.”
Ferry Schram, GUE Cave 1 Instructor, kan er kort over zijn wanneer we hem vragen wat hij van het BARE Sentry droogpak vindt. En Ferry, die het liefst onderduikt in grotten en mijnen, heeft inderdaad een pak nodig dat tegen een flink stootje kan. Zeker tijdens de exploraties in het kader van het Fourbanne-project waar hij samen met een team een grottenstelsel in het noordoosten van Frankrijk in kaart probeert te brengen. “De Fourbanne is een combinatie van duiken en droge grotten – speleologie. We weten niet wat we tegenkomen wanneer we nieuwe meters maken. De ene keer is het duiken en dan weer moeten we een droog stuk overbruggen, soms zelfs op mijn knieën of kont.” Hij heeft dan ook onder zijn BARE Sentry neopreen sokken laten zetten – daarover draagt hij rockboots, echte werkschoenen waarmee hij over ongelijke en gladde rotsen kan lopen. Op knieën en zitvlak is extra sterke Kevlar bescherming aangebracht. Want, ook dat is BARE, een pak kan aan jouw wensen worden aangepast.

Foto: Mattijs de Valk

Nog een reden om voor de BARE Sentry te kiezen is dat het compressed neopreen meer isolatie biedt – “het water waar we duiken, is nog geen 10 graden”. Ondanks dat het materiaal robuust is, blijft het flexibel en heb je als duiker veel bewegingsvrijheid.
Ferry heeft gekozen voor neoprenen nek- en polsseals. “Neopreen is een stuk duurzamer dan latex. Wanneer ik tijdens de overheadduiken aan het tillen en slepen ben en de nauwste gangen passeer,  een gescheurde seal geen optie.” Over de pasvorm en het draagcomfort niets dan goeds. “Een kwestie van de bretels goed afstellen en het pak zit, ook al vanwege het ‘tuinbroek’-principe, als gegoten.”

Kortom, Ferry is blij met de Sentry. “Ik heb tijdens het project de nodige pakken van andere deelnemers zien sneuvelen, maar mijn BARE Sentry houdt zich goed!”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief