Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal / Snorkelmateriaal

Test: BARE Revel voor tropisch water

Ook in warm water is een duikpak onmisbaar – voor isolatie én bescherming. Rob van der Kuyl dook op Bonaire onder met het Revel tropenpak van Bare.

Eerste aanblik en gebruik

Zacht, zacht, zacht! Mijn hemel, wat is deze Bare Revel zacht! En flexibel ook nog. We testen het Revel 3/2 full tropenpak van BARE. De Revel is de herenvariant, de damesvariant heet Elate en is van hetzelfde materiaal alleen de kleur en de anatomie is anders. Het pak heeft een lange rugrits, een zachte verlaagde kraag en is op de knieën versterkt.

Als aangegeven is het pak anatomisch vormgegeven zodat je het makkelijker aan- en uittrekt en je je er goed in kunt bewegen. Het is zoals men zelf zegt Ready for Adventure! En dat is precies wat we gaan doen, het onderwateravontuur wacht!

De duik en erna

Aantrekken gaat erg makkelijk, het materiaal is erg zacht en flexibel, het glijdt als het ware om je lichaam. Het helpt daarbij dat er een lange(re) rits in het pak zit, dus je hebt ook meer instapruimte. Het enige puntje is de klittenbandsluiting aan het einde van de rits bij de nek. Er zit hier wel een ‘innovatieve, geïntegreerde pakredder’ -lees een stukje stof waar het je het teruggevouwen klittenband op kan vastzetten- maar zoals zo vaak doet klittenband wat het zelf wil en haakt het toch snel in de stof van het pak. En dan gaat het pluizen als je het losmaakt. Daarbij is het zo dat de rits goed afsluit en niet terugveert, dus de vraag is of het überhaupt nodig is. Ik heb het na duik 1 dan ook ‘vastgeplakt’ laten zitten en ik heb geen enkele duik erna last gehad van het feit dat de flap niet met het klittenband vast zat.

De shorty-uitvoering van het Revel-pak dat door Rob werd getest.

Iedereen die wel eens in de tropen duikt weet dat na verloop van tijd je pak door inwerking van de zon en het zout stugger wordt. Ook al hang je je pak na het spoelen elke dag te drogen in de schaduw. Ook je eigen lichaam reageert iets anders op tropische omstandigheden en toch zal het bij de meeste pakken zo zijn dat zelfs dat beetje extra zweet bij het aantrekken niet helpt. Aan- en uittrekken gaat gedurende een tropische duikvakantie over het algemeen steeds wat minder makkelijk. Niet hier, niet met de Revel. Het blijft soepel en makkelijk aan- en uit te trekken, ongeacht of het goed gedroogd is of nog steeds vochtig bij de derde duik van de dag. Het voelt zacht aan en glijdt over je lichaam. Zowel boven als in het water kan je je er goed in bewegen zonder dat er ergens iets wordt afgekneld of schuurt. Het beschermt je daarbij in het water ook tegen invloeden van buitenaf – daar dragen we het nou juist voor (kou, maar ook scherpe rotsen, kwallen, etc.).

En het onderhoud is als gezegd – afspoelen na de duiken met zoet water en uithangen in de schaduw. Makkelijker kan niet.

De plus- en minpunten

Komen we bij de plus-en minpunten!
+ Zeer zacht
+ Zeer flexibel
+ Langere rits
+/- Klittenband bij nek (werkt niet echt en niet echt nodig)

Conclusie

Geweldig tropenpak, ik wilde het nog wel langer gebruiken, maar ja… er stond geen vakantie naar de tropen meer in de planning. Het enige mindere punt is het hoekje met klittenband bij de nek – volgens mij is het niet echt nodig met de vorm van de nek van dit pak, ook al is het beter dan bij andere merken.

Reactie van Jeroen Saris van Amilco Benelux:

“Wij zijn erg blij met de positieve ervaring van Rob tijdens het gebruik van de Bare Revel. Deze ervaring is precies wat Bare in gedachte had bij het ontwerpen van de Revel. De Bare Revel en Bare Elate combineren pasvorm, comfort en flexibiliteit met anatomische correcte 3D-patronen om duikers maar zeker ook andere watersporters een comfortabele ervaring in en op het water te bieden. Rob heeft het Revel 3/2 mm fullsuit getest maar de Revel en Elate zijn ook verkrijgbaar als 2mm shorty. Voor de wat koudere wateren zijn de Revel en Elate 5mm en 7mm fullsuits beschikbaar.”

Let op! Hoe iemand een bepaald product ervaart, is heel persoonlijk. Je ervaring hangt af van heel veel verschillende factoren: opleiding, niveau, ervaring, materiaalconfiguratie, soorten duiken die je maakt, persoonlijke voorkeuren, enzovoort! Of de conclusie van de testduiker ook jouw mening is, weet je alleen als je zelf eens een duik met het materiaal maakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief