Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Freediving / Reizen

Deep Dive Dubai – het diepste duikbassin ter wereld

Kan jij het je voorstellen? Een duikbassin met een diepte van maar liefst 60 meter? Het bestaat… maak kennis met Deep Dive Dubai.

Deep Dive Dubai is met recht het diepste indoorbassin voor duikers. Het duikcentrum dat is ingericht met de modernste snufjes en maar liefst 14 miljoen water bevat, is bedoeld voor beginnende, gevorderde, technische en professionele duikers. De meeste duikers zullen de bodem op 60 meter niet bereiken, maar voor technische duikers is dit spectaculaire bassin een ideale trainingslocatie. Het zal je niet verbazen dat dit diepste zwembad voor duikers nu al in het Guinness Book of Records prijkt. Als je je probeert voor te stellen hoe groot het bad is… qua waterinhoud staat het gelijk aan zes Olympische zwembaden.

En als je denkt dat je ‘gewoon’ in een zwembad duikt, dan heb je het mis. Wel duikniveau je ook hebt, je kunt duiken in de verzonken stad compleet met appartementen, ‘groen’ en een garage. Daar ‘dwaal’ je door de straten. Geweldig ook voor freedivers.

Het bassin heeft ook twee onderwaterhabitats op zes en 21 meter diepte. Via ruim 50 onderwatercamera’s zijn alle hoeken van het zwembad in beeld en er is een onderwatergeluidinstallatie en sfeerverlichting. In het pand is ook een hypermoderne decompressiekamer aanwezig.

Het pand van Deep Dive Dubai heeft de vorm van een oester en huisvest ook een duikcentrum, een restaurant en congreszalen. Vanaf de diverse verdiepingen zijn bezoekers via grote ramen getuige van wat zich onder water afspeelt.

Intro’s en opleidingen

Deep Dive Dubai is ook een opleidingscentrum van duikers van elk niveau. Ook niet-duikers kunnen er terecht voor een kennismakingsduik. Duikmaterialen van gerenommeerde merken zijn te huur, evenals onderwatercamera’s.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief