Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mieke Noordanus – De storm trotseren op de Panda

Een weekendje op de Panda dreigt in het water te vallen, maar Duikreporter Mieke en haar mededuikers zijn niet voor een gat te vangen. Een kwestie van aanpassen en dan gewoon genieten!

Windfinder, Buienradar, Windy app, Weeronline en ga maar door. Geen van deze apps had een gunstige weersvoorspelling voor het weekend van 30 september tot 2 oktober. Ondanks het feit dat een boot meestal al in het water ligt, zou het weekend zomaar in het water kunnen vallen. Windkracht 7 à 8 en regen!

In de haven aangekomen werd deze voorspelling ook bevestigd en konden we niet uitvaren. Maar de “kroeg” aan boord maakte heel veel goed. De sfeer was top. Dus weer of geen weer, het kon de pret niet drukken en het zou hoe dan ook een gezellig weekend worden, met of zonder duiken.

Geen idee hoe de kapitein de weergoden heeft aangesproken, zaterdagochtend stonden we op met een blauwe lucht en een zonnetje. De boot zette koers richting Preekhil en ondanks de toch nog best harde wind, kon de boot daar redelijk in de luwte liggen. We hoopten daar meerdere duiken te kunnen maken, maar de schipper deed vanwege het draaien van de wind anders besluiten. Daar voor anker voor een tweede duiken waren toch een mindere keuze. Onderwater was hier ook duidelijk minder leven dan anders. Maar toch een overzichtje kunnen schieten.

BWPA010020 logo-117673

Voor de tweede duik koers gezet richting Dreischor en voor anker tussen het gemaal en de steiger. Dreischor was echt supermooi en helder. De middag een heerlijke duik gemaakt en ook de avond mezelf in mijn pak gehesen om nog een avond/nachtduik te maken. Best actief op een zaterdag en daar kwam zelfs behoorlijk wat zweminspanning bij kijken, omdat het schip vanwege de wind iets verder van de kant moest liggen. Maar tijdens de avond was de wind zelfs nagenoeg gaan liggen en de nachtduik was in één woord geweldig. De kreeften hielden een feestje. Waar je keek, overal waren ze aan de wandel, van groot tot klein. Zomaar op één zaterdag 3 duiken gemaakt. Moet niet gekker worden.

BWPA010179 logo-117673

Zondag was wederom een mooie dag, maar ik was nog wat brak van de avond ervoor. De ochtend duik maar overgeslagen. Slechts 1 biertje gedronken, maar niemand had me verteld dat een Westmalle Blond “slechts” 9,5% alcohol bevat. Te weten dat ik zelfs niet tegen een 0,0 biertje kan. Geprobeerd om de alcolhol met groene ijsthee te verdunnen. Maar ik kreeg het percentage niet verdund. Dus zondagochtend een paar bakkies leut extra gedronken.

In de middag zijn we tussen Den Osse haven en de Kerkweg gaan liggen. Inmiddels wat het water helemaal rood gekleurd en we wisten niet wat we van de duik moesten verwachten. Maar uiteindelijk bleek het de mooiste duik van het weekend te worden. Op sommige plekken door de wolken rode algen of wat voor dingen het ook mogen zijn, bijna geen zicht en dan weer 10 meter vooruit kijken. Een zee van kwallen om ons heen en weer voldoende kreeften en slakken. Voor groothoek is een slak minder geschikt, maar een kwal daarentegen lukt aardig.

Een heerlijk weekend gehad en we hebben onszelf alweer aangemeld voor volgend jaar. Het allergrootste voordeel (ondanks de meters zwemmen) is toch wel het feit dat je niet je zware uitrusting over de dijk hoeft te zeulen, maar zo het water in kunt plonsen. Panda, tot volgend jaar!

BWPA020393 logo-117673

BWPA020395 logo-117673

BWPA020405 logo-117673

4 reacties

 1. Hallo
  Wij hebben het weekend van 21 oktober een heerlijk weekend gehad.
  Bij ons was het prima weer.
  En wij waren ook blij dat we de dijk niet over hoefden met onze spullen

  REAGEREN
 2. Leuk om in woorden te zien wat we in het echt hebben beleefd. Panda weekend is zeker voor herhaling vatbaar. Regen, wind, golven, temperatuur, niets zal ons tegenhouden er een leuk weekend van te maken, onder of bovenwater. Mieke i love your reports!

  REAGEREN
 3. Mieke I love your reports!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief