Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Light Aqualuna, een onvergetelijk lichtspektakel

Sandra dook in een heel andere wereld onder… Ze maakte een ‘reis’ langs kleurrijke riffen en de mooiste zeedieren. 

Duiken in de temperaturen die we afgelopen weekend hadden, is zeker niet voor iedere duiker weggelegd. Sommige duikers besluiten dan ook om heerlijk te genieten van een winterstop. Voor mij geen winterstop, maar wel een andere variant van onderduiken!

Ik ging zaterdag naar Ouwehands Dierenpark waar metershoge lichtkunstwerken je meevoeren naar de diepste geheimen van de waterwereld. Ook dit ging niet gepaard zonder wat warme kleding, maar het is zeker de moeite waard om je ogen de kost te geven.

Van kleurrijke koraalriffen, een reuzenhaai en een gigantische octopus tot de meest bijzondere waterwezens. Ik viel letterlijk van de ene golf van verbazing in de andere door deze adembenemende kunstwerken. Wat waren de kunstwerken mooi gemaakt! Langs een vaste looproute was alles goed te bekijken. Het was voor mij de ene WOW na de andere.

Ik heb deze avond heb geprobeerd dit spektakel vast te leggen. Dit wel dankzij het inwinnen van informatie over de instellingen met nachtfotografie met licht en het lenen van een geschikte lens. Binnen een mum van tijd had ik de smaak dan ook helemaal te pakken. Elk kunstwerk moest op de foto en hierbij moest ik oppassen dat ik niet in mijn enthousiasme over de afzetlinten ging. Ik ben als onderwaterfotograaf toch gewend zo dichtbij mogelijk te komen. Helaas waren af en toe mijn armen te kort om sommige kunstwerken nog dichterbij te halen, maar wat heb ik genoten.

Nooit geweten dat ik ook boven water flink wat plaatjes kan schieten en ook daarbij het geduld van een partner op de proef kan stellen – die was echt wel toe aan een beker warme chocolademelk. Na 1,5 uur genieten was het dan ook tijd om op te warmen.

De Light Aqualuna is t/m 7 januari te zien, dus heb je een avondje niks te doen rond de feestdagen, dan is dit zeker een aanrader.

6 reacties

 1. Heel leuk Sandra

  REAGEREN
 2. Wow, wat mooi!

  REAGEREN
 3. Wat gaaf! Mooie foto’s Sandra!

  REAGEREN
 4. dank je wel Desiree, was echt hele leuke beleving

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief