Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – Mijn PEN proeft weer Zeeuws water

Locatie Stavenisse haven

 

Daniël duikt na een tropische vakantie weer onder in het Zeeuwse nat. En dat was eigenlijk weer thuiskomen!

Half Maart zit ik lekker op Facebook te kijken wie er zoal allemaal gedoken heeft en waar. Dit probeer ik toch wel regelmatig bij te houden daar je op die manier goed op de hoogte blijft van wat en waar er iets te zien is.

Zo zag ik uiteindelijk dat Angelique en Jan bij de Zeelandbrug gedoken hadden en de snotolven hadden gespot. Op hun aanwijzingen kon ik enkele dagen later ook deze bijzondere winterganger bewonderen. Daar wij net terug waren gekomen van onze vakantie in Thailand en Bali werd het weer tijd om de Oosterschelde op te zoeken.

Na deze duik toch nog even over de Messenger van FB contact gehouden om samen een duik af te spreken. Deze zou plaats gaan vinden in het paasweekend op Zondag de 5e April rond klok van 10:00.

Uiteindelijk krijgt ik een dag van tevoren het bericht of het een uurtje later kan. Uiteraard was dit geen probleem ( heerlijk een uurtje langer op bed kunnen liggen ) dus om 9:45 stapte ik met al mijn spullen in de auto om richting mijn geliefde zeeland te vertrekken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uiteindelijk hebben we gekozen voor Stavenisse daar enkele duikers deze stek nog niet hebben kunnen ervaren. Aangekomen bij de parkeerplaats duurde het niet lang of Jos ook zijn auto parkeerde. Enkele minuten later kwamen ook Angelique en Jan aan. Als derde persoon was ook Roel ( broertje van Angelique ) meegekomen. Eerst maar even lekker ouwehoeren en een groep duikers bekijken die reeds het water in gingen. Ze hadden een touw gespannen vanaf de achterzijde van de auto om het water in te gaan. Ik moet zeggen dat het hier helemaal niet nodig was maar het idee was wel super als je geen makkelijke instap hebt.

Na rustig het setje opgebouwd te hebben heb ik mijn camera check gedaan. Ik had er weer veel zin in om deze mee te nemen onder water in Nederland. Na mijn vakantie in Azië had de camera nog geen Zeeuws water aangeraakt.

Jan en Roel zouden samen duiken en ik zou meegaan met Angelique en Jos. Uiteindelijk bleek dat we allemaal bezig waren met hetzij het spotten van leven ofwel het fotograferen van dit leven. Om deze reden bleven we grotendeels bij elkaar als 1 groep. De temperatuur was inmiddels ook alweer een graad of 2 gestegen. Dit voelt weer lekker aan alhoewel er wat mij betreft nog meer warmte in het water mag.

Onder water uiteraard weer het gebruikelijke leven zoals de vele Galathea kreeftjes, heremiet kreeftjes en de vele milleniumslakken. Tijdens de duikbaker had ik een flipsnoot aangeschaft en hier in het heldere warme water al een beetje mee kunnen spelen. Voor Nederland was dit de eerste keer. Was knap lastig om mee om te gaan. Veel te leren dus nog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jan en Roel wisten tot grote ergernis van Angelique ook nog eens een gekraagde vlokslak te vinden. Angelique wilde deze namelijk erg graag zien. Wellicht dat de komende weken duiken hier nog iets aan kunnen veranderen.

Na een kleine 45 minuten verlieten we het water weer en hebben we allen de resultaten bekeken van deze duik. De zon scheen wederom uitbundig en na gezellig bijgepraat te hebben werd het weer tijd om naar huis te gaan.

Bedankt Buddy’s voor deze heerlijke duik. Blij de camera weer in de hand genomen te hebben. Wordt denk ik toch tijd om mij dit jaar voor een fotografiewedstrijd in te schrijven. Zie de uitdaging wel zitten!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief