Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Frikandellenduik 2014

Locatie Bergse diepsluis.

 

De jaarlijkse frikandellenduik van Passion4Diving. Dat betekent duiken en daarna broodjes frikandel.

De 2e duik van de frikandellen duik is aan de Bergse diepsluis ik ben eigenlijk aangesteld als duikkleider voor deze duik maar ik krijg te horen dat ik gewoon mag gaan duiken en dat iemand anders mijn taak overneemt die op dat moment even niet kan duiken en dat is ook weer niet tegen dovemansoren gezegd.

Ik ga duiken met Mart alleen het probleem is dat ik niet gerekend had op nog 1 duik dus ik heb nog maar 90 bar in mijn fles, ik stel voor aan Mart dat we de flessen overvullen en dat we dan maar een ondiep duik gaan maken.

We vullen de flessen over en ik heb ongeveer 110 bar in de fles genoeg voor een uurtje duiken, omkleden en optuigen en vlug naar het water.

15-_9076371

Als we erin liggen is het zicht redelijk goed er hangt in de bovenste laag wel een soort thermocline waar het zicht een beetje troebel is.

We gaan naar links en ik ben benieuwd of we sepiaatjes tegenkomen want aan de stokken zaten genoeg eitjes maar heel de duik geen 1 klein sepiaatje gezien.

Wel heel de duik grondels gezien en die waren allemaal erg druk bezig en niet eentje wilde op de foto.

We zwemmen op ongeveer op metertje of 4 diep en we komen al het gewoonlijke tegen wat je hier verwacht ik ga deze keer kijken of ik de cheap macro weer uit kan proberen maar nu met de voorzetlens er voor en dan op een van mijn favoriete macro onderwerpen namelijk kreukels.

Wie niet weer wat kreukels zijn dan zegt de naam alikruiken iets meer, de meeste zwemmen er voorbij maar als je beter kijkt zie je dat het hele mooie huisjes slakken zijn.

Het moeilijkste is om de oogjes erop te krijgen want dat is toch wel het mooiste, zijn zebra strepen en de oogjes op zijn voelsprietjes na wat proberen krijg ik er een aardige foto uit.

14-_9076363Ik probeer ook nog wat garnaaltjes op de foto te zetten en dan proberen alleen maar zijn oogjes en dat blijkt toch best moeilijk te zijn.

Na een tijdje draaien we om en zwemmen weer richting de trap maar nu op het vlakke gedeelte waar het vrij ondiep is en wat je dan nog allemaal ziet aan onderwaterleven is ongelooflijk, heel veel grondels, krabben, anjelieren, weduwerozen, paardeanemonen, kreeften enz enz.

Na een tijdje komen we uit bij de trap en zijn we 56 minuten onderwater geweest het was een relaxte duik misschien niet zo mooi als op St. Annaland maar toch de moeite waard en ik vraag me af waarom op St. Annaland zoveel sepiaatjes te zien zijn en aan de Bergse diepsluis niet.

 

Na de duik is het broodjes frikandel eten, zoveel als je er opkunt want onze kundige kok Olf weet van geen ophouden.

1-P1090991Het was weer een heel geslaagde dag met goed weer 2 mooie duiken en een gezellige after dive.

Mart bedankt voor de duik en iedereen die erbij was bedankt voor de gezellige dag.

Ik ben ongeveer 56 minuten onderwater geweest, ik ben rond 13:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 19 graden, het zicht was goed, ik ben max 4,5 meter diep geweest.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief